Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2009

ΑΤΙΛΙΟ


Ατίλιο
Γνωστός στον κόσμο του Ολυμπιακού με το παρατσούκλι Αττίλιο, ο κατά κόσμον Βασίλης Δουρίδας αποτέλεσε μια από τις Θρυλικότερες μορφές στο λιμάνι. Ακολούθησε τον Θρύλο σε κάθε αγώνα εκτός έδρας, εννοείται ότι δεν έλειψε ποτέ από το Καραϊσκάκη. Αγαπούσε το Θρύλο περισσότερο κι από τη ζωή του, για αυτήν επί σαρανταπέντε χρόνια έπαιζε την τρομπέτα. Σε κάθε αγώνα του Ολυμπιακού ο Αττίλιο έδινε τον ρυθμό, όλοι θέλανε να τον δουν, αφού αμέτρητες ιστορίες και καλαμπούρια κυκλοφορούσαν γύρω από το ερυθρόλευκο πάθος και τις περιπέτειές του. Θυσίασε πολλά για την ομάδα του, παρατώντας τις σπουδές του στο τέταρτο έτος της Ιατρικής, χάνοντας την μία δουλειά μετά την άλλη. Δεν στέριωνε πουθενά, η οικογενειακή του ζωή ήταν σχεδόν μόνιμα στον αέρα. Οικογένεια για τον Αττίλιο μπορούσε να είναι μόνο ο Ολυμπιακός. Οι γιατροί για χρόνια τον συμβούλευαν να ξεχάσει το γήπεδο και τη σάλπιγγα, γιατί τα πνευμόνια του είχαν σχεδόν καταστραφεί. Τελικά πέθανε από οξύ πνευμονικό οίδημα στα 53 του, στις 11/11/1994. Ο Αττίλιο ήταν το σύμβολο του Σταδίου Καραισκάκη που δυστυχώς δεν πρόλαβε να το δεί με την σημερινή του μορφή. Πολλοί απο τότε προσπάθησαν με τρομπέτα να δώσουν ρυθμό στην εξέδρα του Ολυμπιακού και της Εθνικής ομάδας, μάταια όμως, λές και ο Θρυλικός Αττίλιο πήρε τις νότες μαζί του. Ποτέ δεν τα κατάφεραν όπως eκείνος. Πολλές φορές ο Βασίλης Δουρίδας ήταν στόχος επίθεσης έξω από γήπεδα από οπαδούς άλλων ομάδων, τόσο πολύ ήταν συνυφασμένο το όνομά του με τον Ολυμπιακό που στο πρόσωπό του οι οπαδοί άλλων ομάδων έβλεπαν τον ίδιο τον Ολυμπιακό. Σήμερα παρότι οι οπαδοί του Ολυμπιακού συνεχίζουν να είναι ίσως το ίδιο ενθουσιώδεις, πάντα θα λείπει ο Αττίλιο με την θρυλική σάλπιγγα του να τους ξεσηκώνει.
ΑΠΟ ΤΟ http://red-white.gr/forum/showthread.php?p=46393
VIDEO ΑΠΟ RedUniverse7

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΤ΄ΑΡΧΑΣ ΦΑΛΤΣΑΡΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ.
ΗΤΑΝ 1980 Ή 1981 ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΕΙΟ ΕΠΑΙΖΕ ΜΠΑΣΚΕΤ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΑΕΚ. ΜΙΣΗ ΩΡΑ ΠΡΙΝ ΑΡΧΙΣΕΙ ΤΟ ΜΑΤΣ, ΚΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΟΥ(ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ), ΕΝΑΣ ΨΗΛΟΣ ΑΕΚΤΖΗΣ ΔΙΝΕΙ ΜΙΑ ΜΠΟΥΝΙΑ ΣΤΟΝ ΑΤΙΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΜΟΥΡΗ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΗ ΦΑΝΕΛΛΑ ΠΟΥ ΦΟΡΟΥΣΕ.ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΑΙΜΑΤΑ, ΑΛΛΑ Ο ΑΤΙΛΙΟ ΔΕ ΜΙΛΗΣΕ.ΗΡΘΕ ΑΜΕΣΩΣ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟΤΕ-ΜΑΛΛΟΝ ΕΠΕΙΔΗ ΕΝΟΙΩΣΕ ΑΣΦΑΛΗΣ-ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΒΡΙΖΕΙ ΜΕ ΥΒΡΕΟΛΟΓΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΖΗΛΕΥΕ ΦΟΡΤΟΕΚΦΟΡΤΩΤΗΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΤΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 50.ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΒΛΑΣΦΗΜΙΕΣ.Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΕΙΧΕ ΜΙΑ ΧΡΟΙΑ ΠΟΥ ΣΕ ΠΑΡΕΠΕΜΠΕ ΣΕ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΟ ΚΑΙ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟ. ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΒΡΗΚΑΝ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΔΕ ΤΟ ΞΕΡΩ.ΦΥΣΙΟΓΝΩΜΙΚΑ ΕΦΕΡΝΕ ΑΡΚΕΤΑ ΣΤΟΝ ΚΟΥΡΗ (ΤΟ ΠΑΡΟΝ).ΑΣΕ ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΒΛΕΠΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ, Ή ΣΤΡΑΜΕΝΟΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΞΕΔΡΑ, Ή ΧΑΡΙΕΝΤΙΖΟΤΑΝ ΜΕ ΚΑΤΙ ΜΑΛΙΑΔΕΣ.ΕΠΑΘΑ ΤΗ ΠΛΑΚΑ ΜΟΥ, ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΓΕΝΝΗΜΕΝΟΣ ΤΟ 1941. Ο ΤΥΠΟΣ ΕΜΟΙΑΖΕ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΓΙΑ 65 ΧΡΟΝΩΝ ΤΟ 1980.ΚΑΤΙ ΔΕ ΓΗΓΑΙΝΕ ΚΑΛΑ Μ΄ΑΥΤΟΝ.
ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΓΙΟ.

Ανώνυμος είπε...

My friend has an iphone. I didn't get one because me and touch screen don't mix. However, she has this text messaging feature on her phone that I love. It groups textmessages by contact in cute little talk bubbles. Does anyone know what I mean and know if there is an app that I can download to get that feature on my curve?



________________
[url=http://unlockiphone22.com]unlock iphone[/url]

Ανώνυμος είπε...

I have my iPhone synced to my Yahoo contacts. When I add or change an address in Yahoo on my computer, my iPhone gets updated, but when I add a contact on my iPhone, my Yahoo address book online doesn't get updated. Is there a way to allow changes on my iPhone to affect my Yahoo address book?



________________
[url=http://unlockiphone22.com]unlock iphone[/url]