Τρίτη, 3 Μαρτίου 2009

ΣΠΥΡΟΣ ΖΑΓΟΡΑΙΟΣ


Ζαγοραίος Σπύρος
Ημερομηνία γεννήσεως : 16 Δεκεμβρίου1928
Ο Σπύρος Ζαγοραίος γεννήθηκε στον Άγιο Αρτέμιο (Γούβα) του Παγκρατίου. Σε ηλικία 15 ετών έχασε σε ατύχημα το ένα του χέρι, όταν έσκασε μια χειροβομβίδα την ώρα που έπαιζε με συμμαθητές του στην Αγία Παρασκευή της Αττικής. Με ατσάλινη θέληση, που βγήκε από τη δύναμη της ψυχής του, ξεπέρασε το πρόβλημα που του δημιούργησε το ατύχημα αυτό και από νέος μπήκε δυναμικά στο χώρο του λαϊκού τραγουδιού. Με την ξεχωριστή φωνή του, τη γεμάτη συναισθήματα και καημό, δόνησε τις καρδιές των απλών ανθρώπων του λαού και τα τραγούδια του με τα ερτζιανά κύματα έφτασαν σε κάθε άκρη της χώρας. Ξεκίνησε την καριέρα του το 19
52 από την Αθήνα και μετά τη Θεσσαλονίκη, όπου συνέχισε τη θριαμβευτική του πορεία. Στις αρχές της δεκαετίας του 1960 άρχισε να τον συνοδεύει στο τραγούδι η σύζυγος του Ζωή, δημιουργώντας ένα από τα πιο λαοφιλή ντουέτα του λαϊκού πενταγράμμου. Κέρδισε την εκτίμηση των μεγάλων συνθετών του λαϊκού τραγουδιού και τραγούδησε μεγάλες επιτυχίες, που τον καθιέρωσαν ως έναν κλασσικό ερμηνευτή, που αγγίζει τις ευαίσθητες χορδές της ψυχής. Πραγματοποίησε πολλές συναυλίες στην Ελλάδα και σε χώρες του εξωτερικού που ζουν Έλληνες.

VIDEO ΑΠΟ aristotelisdiama

ΟΤΑΝ ΑΝΑΡΤΗΣΑΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ ΣΠΥΡΟΥ ΖΑΓΟΡΑΙΟΥ ΠΑΡΑΛΕΙΨΑΜΕ ΝΑ ΑΝΑΓΡΑΨΟΥΜΕ ΤΗ ΠΗΓΗ ΠΟΥ ΤΟ ΔΑΝΕΙΣΤΗΚΑΜΕ. ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ ΨΑΞΑΜΕ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΤΟΧΟ ΑΛΛΑ ΣΤΑΘΗΚΕ ΑΔΥΝΑΤΟ. ΤΟ ΙΔΙΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΛΛΑ 10 SITES ΠΟΥ ΤΟ ΑΝΑΡΤΗΣΑΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΜΑΣ. ΖΗΤΑΜΕ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΚΑΤΟΧΟ.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΛΕΞΗ ΑΡΜΟΖΕΙ ΣΤΟ ΣΠΥΡΟ ΖΑΓΟΡΑΙΟ: ''ΑΡΧΟΝΤΑΣ''

Ανώνυμος είπε...

ειναι ο αδικιμενος απο πλευρας
μαρκεττινκ.Μεγαλη φωνη.

Ανώνυμος είπε...

ο τελευταιος μαγγας... γεια σου σπυρο ζαγοραιο αρχοντα, καλη σου ωρα οπου και αν βρισκεσε

ανώνυμος είπε...

απο τους μεγαλους... μαζι με στελιο μανωλη και στρατο