Παρασκευή, 10 Απριλίου 2009

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ

Αλέξανδρος Νικολαΐδης
Ο Aλέξανδρος Νικολαΐδης είναι αθλητής του τάε κβον ντο. Ανήκει στο Αθλητικό Σωματείο "Μέγας Αλέξανδρος" της Θεσσαλονίκης. Έχει στο ενεργητικό του αρκετές διακρίσεις σε διεθνείς και ευρωπαϊκές διοργανώσεις του αθλήματος, με σημαντικότερη τα αργυρά μετάλλιο στην κατηγορία των +80 κιλών στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας και τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο. Προπονητής του είναι ο Κώστας Τζιδημόπουλος. Ψηφίστηκε με 1.875 ψήφους ως κορυφαίος αθλητής για το 2008 από τον ΠΣΑΤ, το Δεκέμβριο του 2008.
Βιογραφία
Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 17 Οκτωβρίου του 1979 και ο πατέρας του ήταν επίσης πρωταθλητής στο τάε κβο ντο Έκανε σπουδές Φυσικής Αγωγής στο ΑΠΘ Άρχισε το τάε κβο ντο το 1982, σε ηλικία τριών ετών και το επάγγελμά του είναι πυροσβέστης.
Παρουσία σε Ολυμπιακούς Αγώνες
Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2000 υπέστη κάταγμα στην κνημιαία ακρολοφία, με αποτέλεσμα να μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης επί δύο χρόνια
. Επανήλθε στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, το 2004. Στη διοργάνωση αυτή, αγωνίστηκε στην κατηγορία των +80 κιλών και έφθασε μέχρι τον τελικό, που έγινε στις 29 Αυγούστου του 2004. Ο αθλητής ηττήθηκε από τον Κορεάτη Ντάε Μουν με νοκ άουτ στον πρώτο γύρο, με αποτέλεσμα να κατακτήσει το αργυρό μετάλλιο.Η επόμενη συμμετοχή του σε Ολυμπιακούς Αγώνες έγινε τον Αύγουστο του 2008 στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο. Ο Νικολαΐδης στις 23 Αυγούστου του 2008 προκρίθηκε πανηγυρικά στον τελικό (στην κατηγορία των +80 κιλών), όπου όμως γνώρισε και πάλι την ήττα στις λεπτομέρειες (5-4) από τον Νοτιοκορεάτη, Ντονγκμίν Τσα.
Σημαντικές διακρίσεις
2008- Ολυμπιακοί Αγώνες - 2ος Αργυρό μετάλλιο
2004- Ολυμπιακοί Αγώνες - 2ος Αργυρό μετάλλιο
1998 - Παγκόσμιο πρωτάθλημα Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας- 3ος (Χάλκινο μετάλλιο)
1998- Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα - 5ος
1997- Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων - 1ος (Χρυσό μετάλλιο)
1997- Μεσογειακοί Αγώνες - 2ος (Αργυρό μετάλλιο)
1996- Παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων - 1ος Χρυσό μετάλλιο
1996- Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων - 1ος (Χρυσό μετάλλιο)
ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Κάτι παραπλήσιο για ξενοκίνητες αντεθνικές απόπειρες κατά της νεολαίας:

Τώρα που θα ξαναρχίσουν οι τρομοκράτες των παιδιών να τσιρίζουν για να τα φυτοποιήσουν:
Όταν ως και τα μωρά των φυτοφάγων ζώων θηλάζουν γάλα (οι άρρωστες αγελάδες μάλιστα πίνουν γάλα), μισάνθρωποι φυτομανείς στερούν μέχρι θανάτου το μητρικό γάλα από τα μωρά “τους” (...) και ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΝΤΑΙ γι' αυτή τους τη δολοφονική μανία:
Ζευγάρι φυτοφάγων καταδικάστηκε για κακοποίηση μωρού -
http://www.nytimes.com/2003/04/05/nyregion/couple-guilty-of-assault-in-vegan-case.html
Ζευγάρι φυτοφάγων καταδικάστηκε για θανατηφόρα παραμέληση παιδιού - http://www.cnn.com/2005/LAW/11/08/child.starved/index.html
Ζευγάρι φυτοφάγων καταδικάστηκε για φόνο μωρού στερημένου από γάλα - http://www.timesonline.co.uk/tol/news/world/us_and_americas/article1769384.ece
Τα στοιχεία αυτά είναι αρκετά για να κάνετε και εσείς αγωγή σε μισάνθρωπους προσηλυτιστές που τρομοκρατούν και αρρωσταίνουν παιδιά, υποκρινόμενοι δήθεν τους φιλόζωους, όταν μισούν ως και τα ζώα συντροφιάς επειδή ούτε κι αυτά δέχονται να ...φυτοζωούν.
http://www.second-opinions.co.uk