Ιστορικό σίριαλ(68 επεισόδια Χ 45΄)Πρεμιέρα ΕΙΡΤ Δευτέρα 5 Μαίου 1975
Φινάλε 22 Αυγούστου 1976
Παραγωγή ΔΥΑΣ
Σενάριο Γιώργος Ρούσσος
Σκηνοθεσία Κώστας Καραγιάννης
Ηθοποιοί Αλίκη Βουγιουκλάκη(Βασόλισσα Αμαλία), Χρήστος Πολίτης(Όθων), Δημήτρης Παπαμιχαήλ(Συνταγματάρχης Καλλέργης), Χρήστος Καλαβρούζος(Στρατηγός Μακρυγιάννης), Δημήτρης Μπισλάνης(Θεόδωρος Κολοκοτρώνης), Καίτη Λαμπροπούλου, Θόδωρος Μορίδης, Βασίλης Κολοβός, Σπύρος Καλογήρου, Βύρων Πάλλης, Δέσποινα Στυλιανοπούλου, Τρύφων Καρατζάς, Τζόλυ Γαρμπή.
Φθινόπωρο του 1839 στην Αθήνα. Εν.ω στο καφενείο ''Η ωραία Ελλάς'' ο στρατηγός Μακρυγιάννης και ο ποιητής Σούτσος καταφέρονται κατά των Βαυαρών, σε μεγάλη χοροεσπερίδα του παλατιού, η βασίλισσα Αμαλία, γνωρίζεται με τον συνταγματάρχη Καλλέργη. Η συνάντηση αυτή αποτελεί την αρχή μιας μεγάλης συμπάθειας, η οποία γρήγορα θα εξελιχθεί σε έρωτα. Η Αμαλία προσπαθεί να συμβουλεύσει τον Όθωνα να απομακρύνει τους συμβούλους που τον κρατούν μακριά από το λαό και τα προβλήματά του και ο άβουλος βασιλιάς υποτάσσεται σιγά-σιγά στην ισχυρή προσωπικότητά της, παραχωρώντας της, μέρος της εξουσίας του. Ενώ όμως στο στράτευμα επικρατεί αγανάκτηση για την απολυταρχική διοίκηση των Βαυαρών και στην Αθήνα λαϊκός αναβρασμός, η Αμαλία, προσπαθεί να προσεταιριστεί τον δημοφιλή συνταγματάρχη Καλλέργη, ζητώντας την προστασία του...
Ιστορικό σίριαλ, με θέμα τον έρωτα της βασίλισσας Αμαλίας με τον συνταγματάρχη Καλλέργη και φόντο τα γεγονότα της λαϊκής και στρατιωτικής επανάστασης του 1843. Γραμμένο από τον ιστορικό και συγγραφέα Γιώργο Ρούσσο, απετέλεσε το τηλεοπτικό γεγονός της εποχής του, αφού μετά πολλά χρόνια παρουσίαζε και πάλι το καλλιτεχνικό ζευγάρι, Αλίκη Βουγιουκλάκη-Δημήτρη Ππαμιχαήλ. Παρά το ασυνήθιστα υψηλό κοστολόγιο και τις μεγάλες προσδοκίες των δημιουργών του, το σίριαλ δεν άγγιξε το πλατύ κοινό και είχε περιορισμένη απήχηση.
ΑΠΟ ΤΟΝ ''ΟΔΗΓΟ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΣΙΡΩΝ 1967-1998''
Οι φωτογραφίες από το GREEK RETRO MANIAX VIDEO ΑΠΟ vasilis1na
2 σχόλια:
thats amazing story.
Αν πρόκειται για καμμιά βλακεία η ΕΡΤ την φύλασσε ως κόρη οφθαλμού.
Αν επρόκειτο για τίποτα αξιόλογο που ερέθιζε τα εξημμένα σοσιαλιστικά πνεύματα της εποχής Α. Παπανδρέου ή την αρτηριοσκλήρωση και τα συμπλέγματα κατωτερότητας ορισμένων το πέτουσε στον κάλαθο των αχρήστων.
Ωστοσο για τη σειρά που γράφεις δεν νομίζω ότι ήταν και τόσο αξιόλογη και μάλλον θα απευθυνόταν σε οικοκυρές της εποχής
Δημοσίευση σχολίου