Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2009

''ΛΑΒ ΣΟΡΡΥ'': ΠΑΛΙΑ ΚΟΜΕΝΤΙ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ


Λαβ Σόρρυ
Αισθηματική κομεντί 38 επεισοδίων των 45 λεπτών και 2 των 150 λεπτών
Πρεμιέρα στο MEGA την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 1994
Παραγωγή του Νίνου Ελματζόγλου
Σενάριο και σκηνοθεσία της Ελένης Μαβίλη
Ηθοποιοί Τάσος Χαλκιάς (Σάκης), Κωνσταντίνα Μιχαήλ (Λίλη), Γιώργος Λαμπάτος (Θανάσης), Ελένη Μαυρομάτη(Πηνελόπη), Τρύφων Καρατζάς (Τρύφων), Δημήτρης Τσούτσης (Επαμεινώνδας), Χριστίνα Βαρτζοπούλου (Ολυμπία), Ελένη Ιωάννου (Πάτρα)
….Ο έρωτας μιας νεαρής γιατρίνας και ενός άξεστου γυναικά υδραυλικού. Η Λίλη, μια τελειομανής γιατρός με πάθος για την καθαριότητα και τους κανόνες ευγενικής συμπεριφοράς, ξυπνά ένα πρωί βρίσκοντας στο κρεβάτι της, τον Σάκη. Ο Σάκης είναι ένας υδραυλικός που έχει λαϊκές συνήθειες, είναι γυναικάς και έχει άξεστους τρόπους. Η αρχική έκπληξη εξελίσσεται σε ειδύλλιο το οποίο εκπλήσσει εξίσου το περιβάλλον της Λίλης και του Σάκη. Οι συγκρούσεις είναι αναπόφευκτες και η σχέση τους περνά από χίλια κύματα, καθώς το οικογενειακό περιβάλλον της Λίλης και η γραμματέας της Πηνελόπη, θεωρούν απαράδεκτη τη σχέση της με τον «υδραυλικό» και προσπαθούν να την χαλάσουν, ενώ και το φιλικό περιβάλλον του Σάκη αντιδρά εξίσου. Ο Σάκης προσπαθεί να τη φέρει στα νερά του, αλλά εκείνη αντιστέκεται και παρότι συμφωνούν να παντρευτούν αμφιβάλλουν και οι δύο αν και κατά πόσον θα πραγματοποιηθεί αυτός ο γάμος. Τελικά ο γάμος γίνεται, αλλά λίγες μέρες αργότερα ο Σάκης αρνείται να ακολουθήσει τη Λίλη στις μεταπτυχιακές της σπουδές στην Αμερική και χωρίζουν οριστικά….
Ο έρωτας δύο κοινωνικά και μορφωτικά ανόμοιων χαρακτήρων ουδέποτε αναδείχθηκε περισσότερο στην ελληνική τηλεόραση όσο σε αυτήν την κομεντί. Ο επιθετικός και συνάμα τρυφερός χαρακτήρας του Σάκη του υδραυλικού συνοψίζει όλα τα αρχέγονα πρότυπα της γυναικείας αντίληψης για τη θέση, τον ρόλο και τον λόγο του άντρα μέσα στην οικογένεια. Η κομεντί σημείωσε μεγάλη επιτυχία και πέτυχε υψηλές τηλεθεάσεις (22,4%).
ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΣΕΙΡΩΝ 1967-1998

VIDEO ΑΠΟ stelouka

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Mporei na eixe megalh thle8eash, de to eblepa omws, logw toy Xalkia, o opoios panta einai o ... moiraios.

Ανώνυμος είπε...

Κι εμένα δε μ'άρεσε ποτέ.

Ανώνυμος είπε...

Aparadektos. pragmatika.

Ανώνυμος είπε...

Θυμάμαι τότε έκανε πάταγο η σειρά! Ήταν από τις αγαπημένες μου, παιδάκι τότε...! Αίσθηση είχε προκαλέσει το "ραπ" κομμάτι στην αρχή των τίτλων που προσπαθούσα μάταια κάθε φορά να το αποστηθίσω!!!