Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010

''ΟΤΑΝ ΗΜΟΥΝ ΔΑΣΚΑΛΟΣ'': ΠΑΛΙΟ ΣΙΡΙΑΛ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ

Όταν ήμουν δάσκαλος
Διασκευή του διηγήματος του Ι. Κονδυλάκη
Κοινωνικό σίριαλ εποχής 20 επεισοδίων των 30 λεπτών
Πρεμιέρα στην ΕΤ1 την Κυριακή 20 Ιουνίου 1993
Παραγωγή της ΕΤ1
Σενάριο και σκηνοθεσία του Γιώργου Μυλωνά
Ηθοποιοί Λευτέρης Ελευθεριάδης (Μπάρκας), Μάρκος Λεζές (Γιώργης), Κορίνα Οικονομάκη (Φωτεινή), Ανέστης Βλάχος (έφορος), Καίτη Παπανίκα (χήρα), Νίκος Τσούκας (πρόεδρος του χωριού), Δημήτρης Ιωακειμίδης (Γέρακας), Τάσος Κωστής (Γκουντάκης), Λάζος Τερζάς (γραμματικός), Νίκος Κούρος (παπάς), Αίας Μανθόπουλος (Σταυριανός)
...Σ 'ενα ορεινό χωριό διορίζεται ένας καινούργιος δάσκαλος. Αναλαμβάνοντας τα καθήκοντά του συγκρούεται με τον προκάτοχό του για την καρδιά της Φωτεινής, μιας 18χρονης μαθήτριας, με απροσδόκητα τραγική κατάληξη...
Διασκευή της γνωστής ηθογραφίας του Κονδυλάκη, με κυρίαρχους χαρακτήρες τους δυο δασκάλους, τον Γιώργη και τον Μπάρκα που ανταγωνίζονται για την καρδιά της Φωτεινής, με αποτέλεσμα η διαμάχη τους αυτή, να έχει αντίκτυπο στη συνεργασία τους στο σχολείο και τελικό αποτέλεσμα την αυτοκτονία του Μπάρκα. Περιβάλλονται από μια σειρά ζωντανών ''κρητικών'' χαρακτήρων ανάμεσα στους οποίους ξεχωρίζει η Δημητρούλα, η ζωηρή χήρα του χωριού που αποτελεί το μήλο της έριδας ανάμεσα στον πρόεδρο και τον ενωμοτάρχη.
ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΣΕΙΡΩΝ 1967-1998

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ ωραία η σειρά αυτή!