Τα κορν φλέικς εγκαινίασαν την εποχή του στιγμιαίου πρωινού. Στις 31 Μαΐου 1894 ο δόκτωρ Τζον Κέλογκ πρότεινε το ελαφρύ πρωινό από αποξηραμένες νιφάδες καλαμποκιού ως ιδανικό για αυτούς που υποφέρουν από στομαχικές διαταραχές ή δυσπεψία. Είχε ωστόσο συνειδητοποιήσει ότι η «εφεύρεσή» του είχε δυνατότητες να επιβιώσει και να επιτύχει στην αγορά. Συνεταιρίστηκε με τον αδελφό του και το 1906 το αυστραλέζικο πρωινό τραπέζι υποδέχθηκε μια νέα τροφή και μάλιστα πολύ υγιεινή. Το χάρτινο κουτί με την υπογραφή γνησιότητας του κ. Κέλογκ γνώρισε ελάχιστες αλλαγές ως σήμερα. Από την ημέρα της κυκλοφορίας των κορν φλέικς αυξήθηκε ραγδαία η ζήτηση χαρτόκουτων, γεγονός που προώθησε άμεσα την ανύπαρκτη ως τότε βιομηχανία χάρτινων συσκευασιών σε όλο τον κόσμο. Ο κ. Κέλογκ άλλαξε τις διατροφικές συνήθειες πολλών λαών, όπως π.χ. των Βρετανών: στο παραδοσιακό πρωινό τους με αβγά και μπέικον έχει πλέον προστεθεί και το μπολάκι με τα δημητριακά. Την επιτυχία των νιφάδων καλαμποκιού ακολούθησαν πολλές ακόμη εκδοχές αποξηραμένων δημητριακών, όπως τα γνωστά rice krispies (νιφάδες ρυζιού) το 1928, τα ζαχαρωμένα κορν φλέικς το 1952, τα coco pops με σοκολατένια γεύση πιο πρόσφατα, και πολλά ακόμα, νόστιμα και τραγανά.
ΑΠΟ ΤΟ http://www.tovima.gr/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου