Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2009

''Η ΕΛΙΖΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ'': ΠΑΛΙΑ ΣΕΙΡΑ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ

Η Ελίζα και οι άλλοι
Κωμική σειρά 37 επεισοδίων των 30 λεπτών
Πρεμιέρα τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 1992
Παραγψγή της Λιάνας Πατέρα
Σενάριο του Αλέξανδρου Ρήγα
Σκηνοθεσί του Γρηγόρη Πετρινιώτη
Ηθοποιοί Μίρκα Παπακωνσταντίνου (Ελίζα), Μάρθα Βούρτση (Μαργαρίτα), Αλέξανδρος Ρήγας (Γιώργος), Ασπασία Τζιτζικάκη (Λουκία), Στάθης Κακαβάς (Κυριάκος), Ελένη Καστάνη (Αννούλα)
….Η οικογενειακή συμβίωση μιας ρομαντικής «μεγαλοκοπέλας» με την κυνική «τεκνατζού» μαμά της. Μια φανατική κινηματογραφόφιλος, η Ελίζα, βλέπει στις ταινίες όσα δεν μπορεί και δεν τολμά να ζήσει στην καθημερινή ζωή της. Συνήθως φαντάζεται τον εαυτό της σε διαφόρους «ρόλους», αντιμετωπίζοντας τη μοχθηρία της μητέρας της και την κακία των συναδέλφων της στο διαφημιστικό γραφείο που εργ΄ζεται….
Διασκεδαστική σειρά το μεγαλύτερο ενδιαφέρον της οποίας επικεντρώνεται στην ανατροπή της παραδοσιακής σχέσης μητέρας – κόρης, παρουσιάζοντας μια «κακιά» μητέρα και μια παλαβιάρα αλλά αφάνταστα καλόκαρδη κόρη. Η καλύτερη ίσως τηλεοπτική δουλει΄του Αλέξανδρου Ρήγα, περιλαμβάνει ευρηματικές καταστάσεις στα αυτοτελή επεισόδια και «αχτύπητο» κάστιγκ, όχι μόνο στους πρωταγωνιστικούς ρόλους (Βούρτση / Παπακωνσταντίνου) αλλά και στους δευτερότερους (Αννούλα, Λουκία, Κυριάκος)
ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΣΕΙΡΩΝ 1967-1998

Δεν υπάρχουν σχόλια: