Τρίτη, 22 Ιουνίου 2010

23 ΙΟΥΝΙΟΥ 1986: Α.Ε.Κ. - ΗΡΑΚΛΗΣ: ΤΟ ΜΠΑΡΑΖ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ

23 Ιουνίου 1986. Α.Ε.Κ. - Ηρακλής: Το μπαράζ της ντροπής
Μετά την απόφαση-σκάνδαλο για την αφαίρεση βαθμών (λόγω της σύλληψης επ' αυτοφόρω παράγοντα της Α.Ε.Κ. από την Αστυνομία,νε δωροδοκεί ποδοσφαιριστές του Πανσερραϊκού) απ'το... επόμενο πρωτάθλημα (κι όχι υποβιβασμό όπως προβλεπόταν στη Β΄Εθνική), η ΑΕΚ με τον Ηρακλή ισοβάθμησαν στην 3η θέση με 36 βαθμούς. Η διοργανώτρια αρχή όρισε αγώνα μπαράζ που θα διεξαγόταν στο Βόλο στις 21/06/1986.
Ο Ηρακλής εξ'αρχής δεν ήθελε να κατέβει να αγωνιστεί, αλλά για να αποφύγει κυρώσεις (αφαίρεση βαθμών, τιμωρία έδρας) αναγκάστηκε να κατέβει.Ο Ηρακλής εμφανίστηκε με 9 παίκτες διαθέσιμους, καθώς η διοίκηση του Ηρακλή είπε πως οι παίκτες δεν ήξεραν για μπαράζ και είχαν ξεκινήσει τις διακοπές τους!).

Το παιχνίδι ξεκίνησε και μετά απ'τη συμπλήρωση 10 λεπτών αγώνα, εμφανίστηκε ο Ζήφκας, ο οποίος και μπήκε στον αγώνα! Ο Ηρακλής συνέχισε με 10.
Απο εκεί και πέρα άρχισε το γλεντοκόπι :
26ο λεπτό : Πιάς (ΑΕΚ) και Ζήφκας αποβάλλονται με απ'ευθείας κόκκινη κάρτα. Η ΑΕΚ συνεχίζει με 10, ο Ηρακλής με 9.
45ο λεπτό : Δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Καραΐσκο, αποβολή, ο Ηρακλής με 8 και ο Αλέφαντος χτυπιέται στον πάγκο.
47ο λεπτό : Ο Σαντεξής (στην μοναδική του συμμετοχή στο πρωτάθλημα) κάνει σκληρό φάουλ στο Τζίμη Πατίκα. Ο Πατίκας δε μπορεί να συνεχίσει (η ΑΕΚ έχει κλείσει τις αλλαγές της) και ο Σαντεξής αποβάλλεται με απ'ευθείας κόκκινη κάρτα. Η ΑΕΚ μένει με 9, ο Ηρακλής με 7
53ο λεπτό : Το σκορ είναι ακόμη 0 - 0 και ο Αδάμου θα τραυματιστεί και δε θα μπορέσει να συνεχίσει. Δεν υπάρχει άλλος παίκτης να πάρει τη θέση του, ο Ηρακλής μένει με 6 και ο διαιτητής διακόπτει τον αγώνα υπέρ της ΑΕΚ, για να κερδίσει έτσι η ΑΕΚ το εισητήριο της εξόδου - έστω "στα χαρτιά" - στο κύπελλο UEFA...
ΑΠΟ ΤΟ http://pesetero-blog.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: