Σάββατο 19 Ιουνίου 2010

''ΑΠΩΝ'': ΠΑΛΙΟ ΣΙΡΙΑΛ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ


Απών
Κοινωνικό σίριαλ 20 επεισοδίων των 45 λεπτών
Πρεμιέρα στο MEGA την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 1995
Παραγωγή του Νίκου Βεργέτη
Μουσική του Δημήτρη Παπαδημητρίου
Σενάριο της Μιρέλλας Παπαοικονόμου
Σκηνοθεσία του Γιώργου Κορδέλα
Ηθοποιοί Θέμις Μπαζάκα, Γιάννης Μπέζος, Μελίνα Μποτέλλη, Μυρτώ Αλικάκη, Μηνάς Χατζησάββας («Απών»), Δήμος Παπαδόπουλος, Χάρης Εμμανουήλ, Νίκος Ορφανός, Σούλα Αθανασιάδου (Ειρήνη)
….Οι δυσκολίες προσαρμογής μιας εγκαταλελειμμένης από τον άντρα της γυναίκας, καθώς προσπαθεί να συγκολλήσει τα κομμάτια της πληγωμένης της καρδιάς και να δημιουργήσει μια καινούργια ζωή. Η δράση της σειράς τοποθετείται σε μια επαρχιακή πόλη (Χανιά) και το σενάριο προσπαθεί να προσεγγίσει τα κοινωνικά και συναισθηματικά προβλήματα που αντιμετωπίζει μια γυναίκα όταν απροσδόκητα την εγκαταλείψει ο άντρας της….
Σχετικά αργόσυρτο στην εξέλιξή του δραματικό σίριαλ, που αγγίζει ωστόσο το «καυτό» θέμα της μοναξιάς και των προβλημάτων της καθημερινότητας που αντιμετωπίζει μια εγκαταλελειμμένη από τον άντρα της γυναίκα και μάλιστα στο ασφυκτικό περίγυρο μιας μικρής επαρχιακής πόλης. Το σίριαλ σημείωσε σταθερά υψηλές τηλεθεάσεις και διακρίθηκε χάρη στις καλές ερμηνείες και την προσεγμένη παραγωγή και σκηνοθεσία που ανέδειξε τα θετικά στοιχεία του σεναρίου (καλοί διάλογοι, ολοκληρωμένοι χαρακτήρες, γνώση της γυναικείας ψυχολογίας).
ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΣΕΙΡΩΝ 1967-1998
VIDEO ΑΠΟ papadvasil

Δεν υπάρχουν σχόλια: