Παρασκευή 1 Αυγούστου 2008

CHARLIES ANGELS - ΟΙ ΑΓΓΕΛΟΙ ΤΟΥ ΤΣΑΡΛΙ

«Οι Αγγελοι του Τσάρλι»
Διάρκεια ζωής: από εκείνο το μοιραίο απόγευμα της 22ας Σεπτεμβρίου 1976 ως κάποια αποφράδα ημέρα του 1980.
Επιγραμματικά: τρεις νεαρές ντετέκτιβ προδιαγραφών τοπ-μόντελ αναλαμβάνουν άκρως επικίνδυνες αποστολές, συνήθως με θύματα ετεροφυλόφιλους άνδρες που είναι ηλίου φαεινότερον ότι θα υποκύψουν.
Κρυφό ατού: ο εγκέφαλος πίσω από τους Αγγέλους και το εικονικό πρακτορείο Townsend είναι κάποιος αγνώστων λοιπών στοιχείων Τσάρλι (καλά, και ποιος δεν ξέρει ότι η φωνή ανήκει στον Τζον Φορσάιθ, άλλως ειπείν Μπλέικ Κάρινγκτον για όσους έβλεπαν φανατικά και τη «Δυναστεία»).
Πρωταγωνιστές: η σειρά πραγματοποίησε το ντεμπούτο της με την εξής σύνθεση: ξανθιά η Φάρα Φόσετ - Μέιτζορ (διαβόητη για την άνευ στηθόδεσμου γκαρνταρόμπα της), μελαχρινή η Τζάκλιν Σμιθ (το physique της ήταν σίγουρα το δημοφιλέστερο της σειράς) και καστανή η Κέιτ Τζάκσον. Ακολούθησαν οι γνωστές ανακατατάξεις: το φθινόπωρο του 1977 η Τσέριλ Λαντ αντικαθιστά τη Φόσετ (είναι η καλή καγαθή Κρις Μονρόου) ενώ η Τζάκσον δίνει τη θέση της στη Σέλεϊ Χακ. Τα ποσοστά δημοτικότητας όμως επιμένουν ότι δεν έχει βρεθεί ακόμη ο απόλυτος καστανός Αγγελος. Το 1979 θα γίνει το θαύμα με την Τάνια Ρόμπερτς.
Εξωφρενικά σύντομο βιογραφικό: όλα παρ' ολίγον να ξεκινήσουν στις αρχές της δεκαετίας του '70, όταν το δίδυμο Ααρον Σπέλινγκ και Λέοναρντ Γκόλντμπεργκ κατέθεσε στο ABC τον «πιλότο» μιας σειράς με τίτλο «The Alley Cats». Για κάποιον παράδοξο λόγο το αμερικανικό δίκτυο δεν «τσίμπησε». Και ας είχαν αμφότεροι πίσω τους μερικές από τις πιο θρυλικές σειρές στην ιστορία της «prime time» τηλεόρασης (βλ. «Το πλοίο της αγάπης», «Στάρτσκι και Χατς», «Hart to Hart» κ.ο.κ.). Επρεπε να στεφθεί διευθυντής προγράμματος ο Φρεντ Σίλβερμαν (το 1975) για να περάσουν τις εξετάσεις ο Τσάρλι και η υψιπετής παρέα του. Η επιτυχία της σειράς θα ξεπεράσει κάθε προηγούμενο αφού την «έστηναν» στον καναπέ ανελλιπώς ακόμη και εκείνοι που διακήρυσσαν ότι την απεχθάνονταν (δεν υπάρχει λόγος να κοκκινίζετε!). Ενα χρόνο μετά το οριστικό τέλος, η Τσέριλ Λαντ συναντά στον δρόμο ισόβια θαυμάστρια που της εξομολογείται: «Σε ευχαριστώ που εσύ και οι άλλοι Αγγελοι βοηθήσατε την οικογένειά μου να ξανασμίξει. Ο σύζυγός μου έμενε πάντα στο σπίτι κάθε Τετάρτη βράδυ γιατί σας έβρισκε πολύ συμπαθητικές, εμένα μου άρεσαν τα ρούχα σας και όσο για την κόρη μου έβλεπε στο πρόσωπό σας αυτό που ήθελε να γίνει στο μέλλον».

ΑΠΟ ΤΟ www. tovima.dolnet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: