Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2009

''Η ΛΑΜΨΗ'': ΠΑΛΙΑ ΣΑΠΟΥΝΟΠΕΡΑ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ


Η λάμψη
Σαπουνόπερα 3.457 επεισοδίων των 30 λεπτών Πρεμιέρα στον ANT1 το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 1991 και αυλαία στις 29 Ιουλίου 2005.
Προγραμματισμός καθημερινά στις 19:40
Παραγωγή ANT1
Δημιουργός και σενάριογράφος ο Νίκος Φώσκολος
Διάλογοι Ντέλλα Φώσκολου, Ερρίκου Αναγνωστόπουλου και Βασίλη Μαυρόπουλου
Σκηνοθεσία Νίκος Φώσκολος, Ερρίκος Αναγνωστόπουλος και Γιάννης Βσιλειάδης
Ηθοποιοί Κάτια Δανδουλάλη (Βίρνα Δράκου), Κώστας Σπυρόπουλος (Αλέξης Δράκος), Ελένη Κούρκουλα (Σελήνη), Χρήστος Πολίτης (Γιάγκος Δράκος), Ανδρέας Ανδρεόπουλος (Τίμος Δράκος), Λουκία Παπαδάκη (Σάντρα), Ζαχαρίας Ρόχας (Ορφέας), Μαρία Γιαννοπούλου (Άννα Βεντήρη), Κατερίνα Βακαλοπούλου, Γιώργος Πετρόχειλος (Αστέρης), Νάντια Μουρούζη, Γιώργος Βουτσίνος, Χρήστος Κωνσταντόπουλος, Γιώργος Βασιλείου (Βασίλης Λιόσσης), Τάνια Καψάλη, Βαγγέλης Πανταζής (ανακριτής Καποδίστριας), Κώστας Δίγκας, Μαρία Νίκα (Ρενάτα), Γιώργος Ματαράγκας, Μάνια Τεχριτζόγλου (Έλενα Δράκου), Τζένη Μπαλατσινού, Νένα Χρονοπούλου (Νένα), Αθηνά Τσιλύρα (Νάσια), Καλλιόπη Ευαγγελίδου (Τατιάνα), Τάκης Ανούσης (Λίνος), Αλεξάνδρα Παλαιολόγου (Βάντα), Τζώνης Θεοδωρίδης (Στράτος), Νίκος Απέργης, Ανέστης Βλάχος, Μαρίνα Ψάλτη (Ελβίρα), Χρήστος Φωτίδης (Χάρης)
….Το χρονικό της μεγάλης και πλούσιας οικογένειας Δράκου, όλα τα μέλη της οποίας έχουν διακριθεί στην κοινωνική και οικονομική ζωή της χώρας. Η πιο επιτυχημένη σαπουνόπερα της ελληνικής τηλεόρασης με σταθερή τηλεθέαση και συνεχώς ανακυκλωμένο ενδιαφέρον. Ανάμεσα στους βασικούς χαρακτήρες του σίριαλ, κυρίαρχα πρόσωπα είναι: Η εισαγγελέας Βίρνα Δράκου η οποία αγωνίζεται να κρατήσει τα ιδανικά της μέσα σ΄ ένα βρώμικο και διεφθαρμένο κόσμο. Ο σύζυγός της Γιάγκος που μέσα από το κυνήγι της εύκολης ηδονής και του χρήματος καταστρέφει αργά αλλά σταθερά τον εαυτό του και την οικογένειά του. Ο ανθρωπιστής ψυχίατρος Αλέξη που προσπαθεί να βοηθήσει μια διανοητικά καθυστερημένη κοπέλα, τη Σελήνη. Επίσης ο επαναστάτης Τίμος που στρέφεται εναντίον του πατέρα του, η φιλόδοξη Σάντρα, η υπηρέτρια της οικογένειας Άννα που ταυτόχρονα είναι φοιτήτρια της φιλοσοφικής και ερωτεύεται τον ιδεαλιστή Ρένο Μουρούζη και πολλοί άλλοι….
Η μακροβιότερη και δημοφιλέστερη ελληνική σαπουνόπερα έχοντας περάσει στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες με τα 3.457 επεισόδιά της, ενώ παιζόταν επί 14 σεζόν. Η τακτική ανανέωση των θεμάτων, των χαρακτήρων και των ιστοριών που την συνέθεταν, αλλά και το γεγονός ότι ο μύθος της παρακολουθούσε και πολλές φορές αντικατόπτριζε τη τρέχουσα κοινωνική επικαιρότητα, αποτέλεσαν σημαντικά στοιχεία της επιτυχίας της.
ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΣΕΙΡΩΝ 1967-1998

VIDEO ΑΠΟ DianaTheSuperstar91

Δεν υπάρχουν σχόλια: