Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2009

SAXOPHONE - ΣΑΞΟΦΩΝΟ

Σαξόφωνο
Το σαξόφωνο αναπτύχθηκε ένας Βέλγος, Adolphe Sax εφευρέθηκε το 1840 και, τέλος, στις 28 Ιούνιος του 1846 στη Γαλλία με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας. Υπάρχει ένα πνευστό όργανο και ανήκει στην οικογένεια των woodwind μέσα. Στην αίτηση διπλώματος ευρεσιτεχνίας ήταν δικαιολογημένη Sax την εφεύρεσή του με την έλλειψη καλής βυθομέτρηση woodwind βαθιά θέση. , da zeitgenössische Komponisten das neue Instrument zunächst weitgehend ignorierten. Αρχικά σχεδιασμένα για χρήση σε Symphony Νόμιζα ότι ήταν αρχικά χρησιμοποιούνται σε στρατιωτικές ζώνες και βαδίζουν, σύγχρονη συνθετών, όπως το νέο μέσο αρχικά σε μεγάλο βαθμό αγνοηθεί.
Μόνο με την έλευση της Τζαζ άρχισε το πραγματικό θρίαμβο αυτού του μέσου, με τις μεγάλες διακυμάνσεις ήχου και ευρεία δυναμική περιοχή. gegründet. Εν τω μεταξύ, είναι σε συνεννόηση και τη χορευτική μουσική είναι ένα από τα πιο δημοφιλή σόλο όργανα, και πολλά διάσημα σολίστες έχουν τις δικές τους ζώνες ή combos ιδρύθηκε.
Ο ήχος από το σαξόφωνο αιώρησης μέσω Reed (συμπεριλαμβανομένων, όπως το κλαρινέτο). Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το σαξόφωνο είναι ένα από τα woodwinds και μη, όπως είναι το υλικό του σώμα, θα πρότεινα, ν
α τα ορειχάλκου.
1.Το σαξόφωνο είναι αποσυναρμολογηθεί σε τέσσερα μέρη:
2.το καλάμι
3.το φερέφωνο του φύλλου με βιδωτό S-λυγίσματος (σοπράνο σαξόφωνα πολλά αυτά δεν απομακρύνονται από το σώμα)
4.το σώμα
Για την αναπαραγωγή του μέσου εξαρτάται κυρίως από μεταφορικής ιμάντα (Hasengurt), οι παίκτες που "κολλάει" γύρω από το λαιμό. Ειδικά για τα μεγαλύτερα μέσα Sax βαρύτονος και βαθιά, υπάρχουν, επίσης, πίσω ή ώμο ιμάντες. Αυτά οφείλονται στη μεγαλύτερη άνεση, τον τ
ελευταίο καιρό, επίσης μεταδόθηκε από το τενόρο σαξόφωνο. Η σοπράνο σαξόφωνο, και ιδίως το σχεδιασμό σε ευθεία Sopraninosaxophon επίσης έπαιξε χωρίς τον ιμάντα.
Η ομοιότητα μεταξύ των σαξόφωνο και κλαρίνο είναι συχνά τόνισε. Το σαξόφωνο überbläst πρώτη φορά, αλλά δεν ήθελε το κλαρινέτο στη δωδέκατη, αλλά, όπως και το φλάουτο ή στο όμποε οκτάβας. Αυτό επιτυγχάνεται μέσα από την πορεία της κωνικό σωλήνα ήχου (κοντά στο στόμα και το πολύ σε όλη την καμπάνα) αίτια. Οι λαβές είναι αυτές της Β-επίπεδη κλαρίνο με Boehm-σύστημα της κλήσης d' '-''h ». Τεχνικώς χειρισμό είναι το μέσο με το φλάουτο που σχετίζονται με τον σύγχρονο.
Adolphe Sax σχεδιαστεί το σαξόφωνο στην αίτηση διπλώματος ευρεσιτεχνίας, το 1846 η φωνή της σοπράνο να Subkontrabass, εναλλάξ στην Quart-/Quintabstand. Εδώ είδε την C / F διάθεση για χρήση στη συμφωνική ορχήστρα, ενώ ο Β / Es-διάθεση για τη στρατιωτική σκέψη ήταν. Η Ε και ΣΤ μέσων είναι πλέον τόσο καλό
όσο δεν κατασκευάζονται πλέον και δεν είχε ποτέ τη σημασία που το όνομά του από τον εφευρέτη θα έπρεπε να είναι. Μόνο το τενόρο σαξόφωνο σε C, που ονομάζεται C-Melody σαξόφωνο, ήταν μέχρι το 1950-και τα χρόνια χτισμένο στην Jazz χρησιμοποιηθεί πολύ.
Οι πιο συχνά σε χρήση είναι παλιά και τενόρο σαξόφωνο, ακολουθούμενη από τη σοπράνο και βαρύτονος, ενώ οι διακυμάνσεις στην ακραία μερικές φορές σόλο ή για να εμπλουτίσουν τον ήχο σε μεγαλύτερα σύνολα χρησιμοποιούνται. Η Altsaxofon δεν είναι λόγος για τον οποίο τα πιο σημαντικά από όλες τις Προσωπικά, λόγω του μεγέθους της, την τιμή και το βάρος του αρχαρίου ως ένα εξαιρετικό μέσο για τα παιδιά και οι έφηβοι είναι σκόπιμο, πριν αργότερα σε μεγαλύτερα, βαρύτερα και πιο δαπανηρά μέσα μπορεί να παρακαμφθεί.
ΑΠΟ ΤΟ http://www.saxfun.de/

Δεν υπάρχουν σχόλια: