Κυριακή 21 Ιουνίου 2009

''ΤΟ ΣΦΑΓΕΙΟ'': ΠΑΛΙΟ ΣΙΡΙΑΛ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ

Το σφαγείο
Διασκευή του ομώνυμου μυθιστορήματος του Α. Σεβαστάκη
Κοινωνικό σίριαλ εποχής 6 επεισοδίων των 55 λεπτών
Πρεμιέρα στην ΕΤ1 τη Παρασκευή 5 Αυγούστου 1988
Παραγωγή του Σούλη Αθανασίου
Μουσική του Χρήστου Λεοντή
Σενάριο του Μιχάλη Γκανά
Σκηνοθεσία του Κώστα Τσώνου
Ηθοποιοί Βαγγέλης Καζάν (δήμαρχος), Γιάννης Μόρτζος (Φωκίων), Μάριον Μπιτσιόλα (Αλκμήνη), Νίκος Παπαδόπουλος (Αλέξης), Κάκια Παναγιώτου (μητέρα), Στράτος Παχής (κηπουρός), Γιώργος Κυρίτσης (μοιραρχος), Βαλεντίνη Μουτάφη (τρελή), Δημήτρης Παπαγιάννης (καθοδηγητής του ΚΚΕ), Τατιάνα Παπαμόσχου, Βάσια Τριφύλλη.
…Ηδολοφονία της προκλητικά όμορφης Αλκμήνης, γυναίκας του δημάρχου συνταράσσει τη μικρή κοινωνία στο Καρλόβασι της Σάμου. Όλες οι υποψίες πέφτουν στον άντρα της ο οποίος ανεχόταν τις απιστίες της, την υπεράσπιση του οποίου αναλαμβάνει ο δεξιός δικηγόρος και υποψήφιος πολιτευτής Φωκίων. Επειδή το έγκλημα έγινε κατά τη διάρκεια προεκλογικής περιόδου πολλοί πιστεύουν πως έγινε για πολιτικούς λόγους, αλλά με την απροσδόκητη μαρτυρία της τρελής του χωριού, τελικά αποκαλύπτεται ως δολοφόνος ο Φωκίων. Αιτία του φόνου η ερωτική σχέση που διατηρούσε με την Αλκμήνη, η οποία απειλούσε πως θα αποκαλύψει το δεσμό τους με αποτέλεσμα τη δημιουργία σκανδάλου το οποίο θα τίναζε στον αέρα τη πολιτική του σταδιοδρομία…
Σίριαλ σε σενάριο του γνωστού ποιητή Μιχάλη Γκανά και χαμηλόφωνη σκηνοθεσία του Κώστα Τσώνου που αναπλάθει με επιτυχία το πολιτικό κλίμα και το ύφος της εποχής. Αξιοσημείωτο επίσης είναι η μελωδική παρουσία του Βασίλη Παπακωνσταντίνου στο τραγούδι των τίτλων.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΣΕΙΡΩΝ 1967-1998

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

που μπορω να βρω την σειρα