Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2009

''ΕΝΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ'': ΠΑΛΙΑ ΣΕΙΡΑ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ

Έναν Ελληνικό
Σατιρική σειρά 18 επεισοδίων των 30 λεπτών
Πρεμιέρα στον ΑΝΤ1 την Τρίτη 17 Ιανουαρίου 1995
Παραγωγή του Νίκου Μουστάκα και του Στέφανου Δανηιλίδη
Σενάριο του Ανδρέα Σάντερς (7) και του Θόδωρου Αθερίδη (11)
Σκηνοθεσία του Σταμάτη Φασουλή
Ηθοποιοί Σταμάτης Φασουλής (Σταμάτης), Μελίνα Μποτέλλη (Άννα), Βλαδίμηρος Κυριακίδης (γιάπης), Αντώνης Αντωνίου (ταξιτζής), Λήδα Πρωτοψάλτη (καθαρίστρια), Θόδωρος Αθερίδης (βοηθός), Γαλήνη Τσεβά (κομμώτρια), Τάσος Παλαντζίδης και Μανώλης Δεστούνης (δυο γέροι)
….Ο Σταμάτης, ένας σκηνοθέτης του κινηματογράφου, κληρονομεί το παραδοσιακό καφενείο του μακαρίτη, του πατέρα του στο κέντρο της πόλης. Στην αρχή προσπαθεί να το πουλήσει, αλλά τελικά γοητεύεται από το χώρο και αποφασίζει να το κρατήσει….
Σάτιρα της εβδομαδιαίας επικαιρότητας, που στηρίζεται στο έξυπνο εύρημα της δυνατότητας του σχολιασμού των επίκαιρων πολιτικών και κοινωνικών γεγονότων, μέσα από λόγους και καυγάδες καφενόβιων τύπων. Ανάμεσα σε αυτούς ξεχωρίζουν ένας αθυρόστομος ταξιτζής, ένας εργασιομανής γιάπης, μια λαϊκή καθαρίστρια, η σνομπ αδελφή του Σταμάτη που θέλει να γίνει σταρ του κινηματογράφου καθώς και δυο γέροι συνταξιούχοι )οι οποίοι έλκουν την καταγωγή τους από τα Μάπετ σόου) που «απολαμβάνουν» με σαρκαστική ικανοποίηση τις κάθε λογής καταστροφές που συμβαίνουν γύρω τους. Μια πρωτότυπη ιδέα που προδόθηκε από τα μέτρια κείμενά της και δεν σημείωσε την αναμενόμενη επιτυχία.
ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΣΕΙΡΩΝ 1967-1998

Δεν υπάρχουν σχόλια: