Κυριακή 16 Μαΐου 2010

WORLD TELECOMMUNICATION AND INFORMATION SOCIETY DAY - ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ

Παγκόσμια ημέρα τηλεπικοινωνιών και κοινωνίας της πληροφορίας
Στις
17 Μαΐου κάθε χρόνο εορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Τηλεπικοινωνιών και Κοινωνίας της Πληροφορίας, σε ανάμνηση της ίδρυσης της Παγκόσμιας Τηλεγραφικής Ένωσης, στις 17 Μαΐου του 1865, που σήμερα ονομάζεται Παγκόσμια Τηλεπικοινωνιακή Ένωση (Π.Τ.Ε.).
Όλα ξεκίνησαν στις
24 Μαΐου του 1844, όταν ο Σάμουελ Μορς έστειλε το πρώτο του μήνυμα μέσω τηλεγραφικής γραμμής από την Ουάσιγκτον στη Βαλτιμόρη, εγκαινιάζοντας την τηλεπικοινωνιακή πραγματικότητα. 10 χρόνια αργότερα, ο τηλέγραφος ήταν διαθέσιμος στο κοινό και στις 17 Μαΐου 1865 ιδρύθηκε στο Παρίσι ο Παγκόσμια Τηλεγραφική Ένωση από 20 κράτη, ανάμεσά τους και η Ελλάδα.
Με τον τηλέγραφο, το τηλέφωνο, τις ραδιοτηλεοπτικές εκπομπές στη συνέχεια, με τις δορυφορικές επικοινωνίες και με το Ίντερνετ σήμερα, η
Π.Τ.Ε. βοήθησε σημαντικά να τιθασευτεί η δύναμη της επιστήμης και της τεχνολογίας έχοντας ως στόχο πάντα την ικανοποίηση της βασικής ανθρώπινης ανάγκης για επικοινωνία.
Με τις συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας να εκτιμώνται σε περισσότερες από 4 δισεκατομμύρια, τους χρήστες του Διαδικτύου επίσης να έχουν ξεπεράσει το 1 δισεκατομμύριο, οι τηλεπικοινωνίες αποτελούν πλέον βασικό κομμάτι της καθημερινής ζωής των πολιτών σε όλες τις χώρες του πλανήτη. Και είναι προφανές ότι οι ηλεκτρονικές επικοινωνίες δεν έχουν ακόμη ξεδιπλώσει όλες τις δυνατότητές τους. Η εκτίμηση που υπάρχει σήμερα είναι ότι ακόμη βρισκόμαστε στην αρχή της ψηφιακής εποχής με το Διαδίκτυο και τα κινητά τηλέφωνα να έχουν δείξει απλώς ορισμένα δείγματα του τι θα δούμε τα επόμενα χρόνια και θεωρείται ότι το 2050 η εμπλοκή των τηλεπικοινωνιών στην κοινωνία θα είναι εντελώς διαφορετική σε σχέση με σήμερα.
ΑΠΟ ΤΟ http://webcache.googleusercontent.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: