Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2008

''ΤΟ ΜΠΟΥΡΙΝΙ'': ΠΑΛΙΟ ΣΙΡΙΑΛ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ

''Το μπουρίνι''
Διασκευή της νουβέλας του Μ. Καραγάτση
Κοινωνικό σίριαλ εποχής 5 επεισοδίων διάρκειας 45 λεπτών
Πρεμιέρα από την ΕΤ-2 τη Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 1987
Παραγωγή του Γιάννη Διαμαντόπουλου
Σκηνικά της Έρρικας Ευαγγελίδου
Φωτογραφία του Ανδρέα Σινάνου
Μουσική του Διονύση Τσακνή
Σενάριο του Αντώνη Σιμιτζή
Σκηνοθεσία του Γιάννη Διαμαντόπουλου
Ηθοποιοί: Γιάννης Βόγλης (Πήτερ Χατζηθωμάς), Διονύσης Ξανθός (Νάσος Γκουντής), Αλεξάνδρα Σακελλαροπούλου (Κολέτ), Χρήστος Καλαβρούζος (Γκουντής), Τατιάνα Παπαμόσχου (κόρη του), Τούλα Σταθοπούλου (γυναίκα του Γκουντή), Δημήτρης Τζουμάκης (επιστάτης), Δημήτρης Καμπερίδης, Γιώργος Μωρόγιαννης.
....''Ο μεγαλοτσιφλικάς Πήτερ Χατζηθωμάς, έρχεται από το Λονδίνο για να αναλάβει το τσιφλίκι του, στη Θεσσαλία. Κάνει ένα μικρό σταθμό στη Μασσαλία, όπου ψωνίζει από ένα οίκο ανοχής μια Γαλλίδα κοκότα την οποία πείθει να τον ακολουθήσει στην Ελλάδα ως μετρέσα του. Την παρουσιάζει στους κολίγους ως σύζυγό του, αλλά εκείνη γίνεται ερωμένη ενός ανυπότακτου κολίγου, του Νάσου. Όταν ο Χατζηθωμάς ανακαλύπτει τη σχέση τους, σκοτώνει την ερωμένη του και φορτώνει το έγκλημα στον Νάσο. Στη δίκη που ακολουθεί, η αθωότητα του νεαρού κολίγου αποδεικνύεται περίτρανα, αλλά οι ένορκοι τσιφλικάδες αρνούνται να στείλουν στη φυλακή ένα ''δικό τους'' και καταδικάζουν σε θάνατο το Νάσο''....
Ατμοσφαιρική απόδοση της νουβέλας του Καραγάτση, στην οποία κυριαρχεί το έντονο ερωτικό στοιχείο. Επιτυχημένο κάστινγκ, καλά αναπαράσταση εποχής, υποβλητική μουσική και ένας εξαιρετικός Διονύσης Ξανθός στο ρόλο του Νάσου, αποτελούν τα συστατικά της επιτυχίας.
ΑΠΟ ΤΟΝ ''ΟΔΗΓΟ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΣΕΙΡΩΝ 1967-1998''
Η ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ GREEK RETROMANIAX

Δεν υπάρχουν σχόλια: