Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2008

ΝΑΚΥ (ΝΑΚΗ) ΑΓΑΘΟΥ






Νάκη Αγάθου Η Αικατερίνη Αγάθου-Μιχαλοπούλου του Γεωργίου, γνωστότερη ως Νάκυ Αγάθου (και Νάκη), είναι παλιά παρουσιάστρια, από τις πρώτες και τις δημοφιλέστερες στην ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης. Από το 1967 ως το 1988 παρουσίαζε το πρόγραμμα στην κρατική τηλεόραση. Κατάγεται από την Κέρκυρα.
Καριέρα
Γεννήθηκε γύρω στη δεκαετία του 1940. Ξεκίνησε να προλογίζει το πρόγραμμα της τηλεόρασης το 1967 και τον Απρίλιο του 1969 ψηφίστηκε σε διαγωνισμό από την Ελληνική Εταιρία Προγραμμάτων Τηλεόρασης του Σπύρου Σπυρίδου, ως η δημοφιλέστερη παρουσιάστρια. Ολόκληρη τη δεκαετία του 1970, όπως και στο πρώτο μισό της δεκαετίας του 1980 παρουσίαζε τις εκπομπές που επρόκειτο να παρακολουθήσουν οι τηλεθεατές στο ΕΙΡΤ και μετέπειτα την ΕΡΤ και ΕΤ-1. Το 1977 και το 1983 ήταν εκφωνήτρια (εκφωνούσε τις ψήφους της Ελλάδας προς τις άλλες χώρες κατά την ψηφοφορία στο διαγωνισμό) στην συμμετοχή της Ελλάδας στον διαγωνισμό της Eurovision. Έλαβε επίσης μέρος στην επιθεώρηση του Χάρυ Κλυν Χάρυ Κλυν και πάσης Ελλάδος και υποδύθηκε τον εαυτό της στην ταινία του ίδιου ηθοποιού Made in Greece (1987). Έκτοτε αποσύρθηκε στην ιδιωτική ζωή, με εξαίρεση το 1996, οπότε ήταν υποψήφια βουλευτίς το 1996 με την Πολιτική Άνοιξη στην Α΄ Αθηνών, λαμβάνοντας 1.137 ψήφους.

ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ

Ερευνητής της Βέροιας
Η πρώτη παρουσιάστρια της ελληνικής τηλεόρασης, ήταν η Έλσα Παπαστεργίου που ανακοίνωνε το πρόγραμμα του Α΄ Πειραματικού σταθμού τηλεόρασης της Δ.Ε.Η. στη Θεσσαλονίκη, όπου εξέπεμπε το 1960. Στο τέλος του 1965, δηλαδή πριν εκπέμψει επίσημα η ελληνική τηλεόραση, το Ελληνικό Ίδρυμα Τηλεόρασης (ΕΙΡ) προκήρυξε διαγωνισμό για τη πρόσληψη τηλεπαρουσιαστριών, όπου έλαβαν μέρος περίπου 800 κοπέλες. Από τις προσληφθέντες, το πρώτο χρόνο της τηλεόρασης, ξεχώρισαν η Αλέκα Μαβίλη, η Σόνια Ζωίδου και Ελένη Κυπραίου. Όλες αυτές οι πολύ καλές παρουσιάστριες, όμως ήταν –ας πούμε- πολύ συνεσταλμένες και δε προκαλούσαν το ενδιαφέρον των τηλεθεατών. Αυτά ό
μως άλλαξαν το δεύτερο χρόνο της λειτουργίας της τηλεόρασης, όταν οι υπεύθυνοι έδωσαν την ευκαιρία στη νεαρή Νάκη Αγάθου να ενημερώνει κι αυτή τους τηλεθεατές όσον αφορά το πρόγραμμά. Έγινε ένα από τα πιο αγαπητά πρόσωπα για τον αντρικό πληθυσμό και ταυτόχρονα προκαλούσε μεγάλη ζήλεια στις γυναίκες τηλεθεάτριες. Ήταν μια φινετσάτη και πανέμορφη γυναίκα, πρωτοπόρος στη παρουσίαση προγραμμάτων. Ο αισθησιασμός που εξέπεμπε αυτή η γυναίκα, ήταν το κάτι άλλο και μπορούμε να πούμε ότι έμεινε στην ιστορία για τον τρόπο που ενημέρωνε για το πρόγραμμα. Με το θηλυκό και ταυτόχρονα προκλητικό της στυλ, δημιούργησε «ορκισμένους» φίλους και εχθρούς. Κατά καιρούς είχαν ακουστεί πάρα πολλά, για το πόσα γράμματα λάβαινε καθημερινά από θαυμαστές της που ήθελαν να την παντρευτούν.
Τον Απρίλιο του 1969, η Ελληνική Εταιρία Προγραμμάτων Τηλεόρασης του Σπύρου Σπυρίδου, διοργάνωσε διαγωνισμό με απονομή βραβείων, για τα δημοφιλέστερα πρόσωπα της ελληνικής τηλεόρασης. Στο τομέα της ψυχαγωγίας πρώτευσε ο Νίκος Μαστοράκης, στους δημοσιογράφους ο Φρέντυ Γερμανός, ενώ πρώτη σε δημοτικότητα στους παρουσιαστές με μεγάλη διαφορά, αναδείχθηκε η Νάκη Αγάθου, αφήνοντας πίσω της «ιδρωμένους» μεγάλα ονόματα της εποχής, όπως τη Σάσα Μανέτα, την Εύα Ιωαννίδου, το Στάθη Γαβάκη, το Νίκο Μπουγά, την Αιμιλία Υψηλάντη κλπ. Όλη τη δεκαετία του 1970 η Νάκη Αγάθου – πάντα με το ίδιο τρομερό της στυλ- ενημέρωνε τους τηλεθεατές για το τι θα παρακολουθήσουν, μαζί με τη χαμογελαστή Κέλη Σακάκου(σήμερα κατέληξε «μαϊντανός σε κουτσομπολίστικες εκπομπές) και τη «σοβαρή» Ρίτα
Ασημακοπούλου(σήμερα ασχολείται με τα «κοινά» στο Δήμο Πεντέλης). Η ξανθιά και αισθησιακή παρουσιάστρια, παρέμεινε στη τηλεόραση και τη δεκαετία του 1980 (έως το 1987), ενώ από τις νέες παρουσιάστριες η μόνη που ακολούθησε τα βήματά της, όσον αφορά την επιτυχία στη παρουσίαση προγραμμάτων, ήταν η πανέμορφη Ολίνα Ξενοπούλου. Το 1987 εμφανίστηκε στη ταινία του Χάρη Κλυν «Made in Greece» όπου ''παρουσίαζε'', κάτι σαν επίδειξη μόδας.
Η Νάκη Αγάθου ποτέ δεν απασχόλησε τη κοινή γνώμη με τη προσωπική της ζωή όσο ήταν «σταρ», ενώ δεν ξανακούσαμε το παραμικρό γι αυτήν, από τότε που αποσύρθηκε από τη τηλεόραση.
VIDEO ΑΠΟ papadvasil

Δεν υπάρχουν σχόλια: