Σάββατο 17 Απριλίου 2010

JOE DASSIN: ''TAKA TAKATA'' - ΑΦΙΕΡΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ''ΡΑΔΙΟ ΑΡΒΥΛΑ''




Το τραγούδι αφιερώνεται στους αγαπητούς μας «Ράδιο Αρβύλα» για τις κατά καιρούς ''επιθέσεις'' που έχουν κάνει στον Τέρη Χρυσό.
Γι’ αυτούς ο εβραίος Joe Dassin που πρώτος τραγούδησε αυτή την «χαζομάρα» βρίσκεται στο απυρόβλητο και είναι ποιοτικός , ενώ ο Τέρης Χρυσός βάλλεται (μάλλον επειδή δεν είναι γιος του Jules Dassin). Το τραγούδι αν το δούμε σήμερα, το χαρακτηρίσουμε «χαζοτράγουδο», αλλά τουλάχιστον το σωστό είναι μας πούνε και ποιος το τραγούδησε πρώτος και γιατί δεν κρίνεται κι αυτός (βέβαια πέθανε το 1980)....

.....Συμφωνούμε ότι ο Τέρης Χρυσός είναι εντελώς άκαιρος και εδώ και χρόνια έπρεπε να αποσυρθεί (όπως κι ο συνομήλικός του Πρέκας). Συμφωνούμε ότι είναι στο ''και πέντε'' γραφικός.
Αλλά επειδή οι «Ράδιο Αρβύλα» είναι δικοί μας συνομήλικοί (πρέπει να είναι 40-45 χρονών) δεν πρέπει να ξεχνούν ότι μεγάλωσαν με ακούσματα από τους Τέρη Χρυσό, Γιώργο Κοινούση, Μπέσυ Αργυράκη, Λάκη Τζορντανέλι, Τόνυ Βαβάτσικο, Ελπίδα, Πασχάλη κλπ κι από ξένη μουσική Bee Gees , Abba, Boney M, μέχρι και Raffaella Carra
και να μην το αρνούνται.
Είμαι σίγουρος ότι μέχρι και το ''Ιl balo de qua qua'' τα περίφημα ''Παπάκια'' των Al Bano & Romina Power τραγουδάγανε και χορεύανε, όπως όλα τα παιδιά εκείνη την εποχή.
Δε λέω ότι όλοι αυτοί οι καλλιτέχνες είναι ποιοτικοί, αλλά δεν παύει να μεγαλώσανε μια ολόκληρη γενιά και να την διασκεδάσανε πολύ. Εξάλλου κανείς δεν άκουγε από τη γέννησή του Deep Purple , Jim Morrison , Led Zeppelin ή Sex Pistols και Clash. Αυτά τα ακούσματα και η επανάσταση, ξεκίνησαν μετά τα 14.
Μη ξεχνάτε λοιπόν αυτούς που σας διασκέδασαν ''μικρά'' και μη τους λοιδορείτε. Αφήστε τους απλώς στην ησυχία τους κι ασχοληθείτε με τους σημερινούς «αστέρες» ή «τα μεγάλα τίποτα» διότι ο καλύτερος σήμερα, δεν συγκρίνεται στο ελάχιστο με τον χειρότερο εκείνης της εποχής….

........Κάποιος που μεγάλωσε ακούγοντας όλους αυτούς και στα 13 του έγινε ο πιο φανατικός φίλος των Sex Pistols, χωρίς ποτέ να αρνηθεί το μουσικό παρελθόν του…….

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Φίλε, συμφωνώ.

Ανώνυμος είπε...

Einai kaloi, omws kapoies fores ksefeugoun

Ανώνυμος είπε...

το ξερετε οτι ο κυριακος μητσοτακης ειναι εξωγαμο παιδι του τερη χρυσου και της ντορας;

Ανώνυμος είπε...

Ωραίοι οι Ρ.Α. καλός και ο Τέρης όμως

Ανώνυμος είπε...

http://www.fimes.gr/2009/10/ntora-kuriakos/

Ανώνυμος είπε...

ωραιοι οι ραδιο αρβυλα αλλα υπαρχουν ορια γιατι ''εκεί που είσαι ήμουνα κι εδω που ειμαι θα 'ρθεις''