Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2008

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΔΗΣ

Βαγγέλης Φουντουκίδης
Γεννήθηκε το 1929 στην Αθήνα.
Ξεκίνησε να εργάζεται ως αθλητικός συντάκτης το 1949 στην «Αθλητική Ηχώ».
Από το 1959 ως το 1970 παράλληλα συνεργαζόταν και με το «Έθνος» (ως προϊστάμενος του αθλητικού τμήματος), το οποίο εν συνέχεια έκλεισε το δικτατορικό καθεστώς της εποχής.
Αργότερα μεταπήδησε στην κρατική τηλεόραση όπου παρέμεινε για μια 15ετία. Οι παλαιότεροι θα τον θυμούνται μέσα από το ασπρόμαυρο και πολλές φορές τρεμάμενο φόντο του τηλεοπτικού τους δέκτη τη δεκαετία του 1970 και 1980, να παρουσιάζει τις αθλητικές ειδήσεις και εκπομπές της κρατικής τηλεόρασης(από το 1970 έως το 1983 μαζί με τον Γιάννη Διακογιάννη την “Αθλητική Κυριακή”, ενώ από το 1983 έως το 1985 μόνος του).
Το 1985 συμπλήρωσε 36 χρόνια δημοσιογραφικής δράσης και συνταξιοδοτήθηκε. Όταν βγήκε στη σύνταξη σε συνέντευξη που παραχώρησε, τον ρώτησαν ποιά ήταν η πιο δύσκολη στιγμή της καριέρας του και αυτός απάντησε ''κάθε Κυριακή που έλεγε τα αποτελέσματα του Γερμανικού πρωταθλήματος και ήταν υποχρεωμένος να προφέρει την ομάδα ''Καϊζερσλάουτερν''. Φυσικά όλοι θυμόμαστε ότι το όνομα αυτό, ο Φουντουκίδης δε το εκφώνησε ποτέ σωστά.
Από το 1985 ως το 2003 ασχολήθηκε με το θέατρο ως παραγωγός αλλά και ως συγγραφέας. Επί μια δεκαετία ήταν διευθυντής στο θέατρο “Περοκέ” ενώ έγραψε και τρεις κωμωδίες, μια εκ των οποίων (''Η αγάπη για τίμιους'') ανέβηκε με πρωταγωνιστή τον Γιάννη Μιχαλόπουλο.

4 σχόλια:

Διάττων είπε...

Να είσαι καλά που τον ανάρτησες. Ο άνθρωπος ήταν εκπληκτικός! Για μένα, η παρουσία του (μού) λείπει σήμερα απ' το αθλητικό στίβο. Η φωνή του μελίρρυτη!

Ανώνυμος είπε...

ποσο μεγαλος μπορει να ειναι καποιος που δεν δυναται να προφερει το καιζερς-λαουτερν?

Ανώνυμος είπε...

Μου άρεσε αρκετά. Δεν αποτελεί κριτήριο για μένα, να πω ότι δεν αξίζει κάποιος, επειδή δεν μπορεί να προφέρει κάποια λέξη.

Ανώνυμος είπε...

Ο ακριβής τίτλος του θεατρικού του είναι "Μια απάτη για τίμιους". Το έχω δει τη δεκαετία του 90 και ήταν πολύ ωραίο.