Τρίτη, 21 Οκτωβρίου 2008

EUGENE THE JEEP - ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΤΟ ΤΖΙΠ

Ευγένιος το τζιπ
Χάρτινος ήρωας, που γεννήθηκε από το πενάκι του αμερικανού καμίστα Ελζι Κράισλερ Σίγκαρ (1894-1938), δημιουργού του Ποπάι. Εκανε την πρώτη του εμφάνιση στις 16 Μαρτίου 1936 στο κόμικ-στριπ «Thimble Theater», που δημοσιευόταν σε πολλές αμερικάνικες εφημερίδες με πρωταγωνιστή τον Ποπάι, ενώ στις αρχές της δεκαετίας του σαράντα συμμετείχε σε ταινίες κινουμένων σχεδίων δίπλα στον θρυλικό ναύτη.
Ο Ευγένιος ήταν δώρο στην φιλενάδα του Ποπάι, ΄Ολιβ ΄Οϊλ από τον θείο της Μπεν , που τον ανακάλυψε σε ένα ταξίδι του στην Αφρική. Πρόκειται για ένα αλλόκοτο ζώο με υπερφυσικές ικανότη
τες στο μέγεθος του σκύλου. Είναι κίτρινος με αρκουδίσιο πρόσωπο, μεγάλη μύτη και μακριά ουρά και περπατάει μόνο με τα πισινά πόδια. Εχει κοιλιά και τρέφεται αποκλειστικά με ορχιδέες.
Η μόνη λέξη που μπορεί να εκφέρει είναι Jeep, αλλά επικοινωνεί θαυμάσια με την γλώσσα του σώματος. Λέει πάντα την αλήθεια, είναι πολύ έξυπνος και πάντα βοηθάει τον Ποπάι και την Ολιβ στις δύσκολες καταστάσεις. ΄Εχοντας την ικανότητα της τηλεμετοφοράς, μπορεί να εξαφανισθεί από ένα μέρος και να εμφανισθεί σε ένα άλλο, μπορεί να περνά μέσα από τοίχους και να περπατά με άνεση πάνω σε ταβάνια.
Σύμφωνα με μιά εκδοχή, ο χάρτινος ήρωας δάνεισε το δεύτερο συνθετικό του ονόματός του στα στρατιωτικά οχήματα Jeep. Νονοί του οι αμερικανοί στρατιώτες στο Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο, επειδή είχαν την ιακνότητα να πηγαίνουν παντού.
ΑΠΟ ΤΟ konstantinos2.blogspot.com