Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2008

''ΕΚΕΙΝΕΣ ...ΚΙ ΕΓΩ'': ΠΑΛΙΑ ΣΕΙΡΑ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ

Εκείνες…κι εγώ
Σατιρική σειρά(86 επεισόδια Χ 45΄)
Πρεμιέρα ΥΕΝΕΔ Τρίτη 18 Μαΐου 1976
Παραγωγή ΑΣΤΗΡ
Σενάριο Κώστας Πρετεντέρης
Σκηνοθεσία Δημήτρης Νικολαίδης
Ηθοποιοί Λάμπρος Κωνσταντάρας(Λάμπρος Δόγκανος), Δημήτρης Νικολαίδης(Δημήτρης), Έφη Οικονόμου(Ελένη), Ρένα Βουτσινά(Δεββώρα), Τέτη Σχοινάκη, Τώνης Γιακωβάκης, Ζωή Φυτούση, Μαίρη Κυβέλου, Νίκος Ρίζος.
Οι ερωτικές περιπέτειες ενός άντρα που «αγαπούσε όλες τις γυναίκες», γλεντζέ, ανοιχτόκαρδου, αλλά και κάπως Δον Κιχωτικού τύπου, που κυνηγώντας την ιδεώδη γυναίκα, υποτιμά και παραβλέπει την αιωνίως ερωτευμένη μαζί του, γραμματέα του Ελένη…..
Μια από τις σειρές-θρύλος της ελληνικής τηλεόρασης, σημείωσε πολύ υψηλές τηλεθεάσεις, αγγίζοντας αρκετές και ξεπερνώντας μερικές φορές το 65%. Ο Λάμπρος Κωνσταντάρας εμφανίζεται σ΄ ένα ρόλο «γραμμένο» από τον κορυφαίο κωμωδιογράφο Κώστα Πρετεντέρη ειδικά για την κωμική του περσόνα, όπως είχε αναπτυχθεί μέσα από τις πάμπολλες κινηματογραφικές κωμωδίες, αλλά ταυτόχρονα και διαφορετικό. Εδώ, οι ερωτικές περιπέτειες του αμετανόητου γεροντοπαλίκαρου, παίρνουν τη μορφή της «Δον Κιχωτικής» αναζήτησης της αιώνιας γυναίκας, η οποία ωστόσο, είναι δίπλα του, χωρίς ο ίδιος να μπορεί να την αναγνωρίσει.
ΑΠΟ ΤΟΝ «ΟΔΗΓΟ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΣΕΙΡΩΝ 1967-1998»

Δεν υπάρχουν σχόλια: