Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2008

''ΜΥΣΤΙΚΟΙ ΑΡΡΑΒΩΝΕΣ'':ΠΑΛΙΑ ΣΕΙΡΑ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ





Μυστικοί αρραβώνες
Διασκευή του μυθιστορήματος του Γρ. Ξενόπουλου
Κοινωνική σειρά εποχής(38 επεισόδια Χ 45΄)
Πρεμιέρα ΥΕΝΕΔ 14 Σεπτεμβρίου 1979
Παραγωγή MERCURIUS – Θ. Κανίστρας
Σκηνικά Μανώλης Μαριδάκις
Μουσική Γιώργος Χατζηνάσιος
Σενάριο Σούλα Πιερράκου
Σκηνοθεσία Ερρίκος Ανδρέου
Ηθοποιοί Αλέκος Αλεξανδράκης (Νάσος Ανάστης), Νόρα Βαλσάμη(Θάλεια), Μίρκα Παπακωνσταντίνου(Καίτη), Δάνης Κατρανίδης, Ρίτα Μουσούρη(κυρία Ανάστη), Τώνης Γιακωβάκης(Γ. Μαράνος), Καίτη Λαμπροπούλου(κυρία Δημάδη), Ελπίδα Μπραουδάκη(Αμβροσία), Αριέτα Μουτούση(Λένα), Νίκος Παπακωνσταντίνου(Οδυσσέας Καστρίτης).
Ο ζωγράφος Νάσος Ανλαστης, αρραβωνιάζεται με την Καίτη, μοναχοκόρη του παλιού οικογενειακού φίλου, Οδυσσέα Καστρίτη. Ο αρραβώνας δεν ανακοινώνεται λόγω πένθους της οικογένειας Καστρίτη, αλλά στο μεταξύ, ο Νάσος γνωρίζει και ερωτεύεται τη Θάλεια. Ο δεσμός των δυο νέων περιορίζεται στην ανταλλαγή φλογερών επιστολών, έως ότου η εξαδέλφη του Νάσου, Αμβροσία, προκειμένου να εκβιάσει μια λύση, γράφει ένα ανώνυμο γράμμα στον Καστρίτη και του αποκαλύπτει το μυστικό δεσμό. Ο Καστρίτης δίνει στο Νάσο να διαβάσει το ανώνυμο γράμμα, ζητώντας του εξηγήσεις κι εκείνος θυμώνει νομίζοντας πως η Θάλεια έγραψε το γράμμα. Αρνείται τα πάντα στον πεθερό του και με επιπόλαια βιασύνη, ζητά την επίσπευση των γάμων του με την Καίτη. Ο γάμος πράγματι γίνεται σύντομα, ενώ η Θάλεια φεύγει απογοητευμένη για το Παρίσι. Πολλά χρόνια αργότερα, ο Νάσος, που στο μεταξύ η ήρεμη οικογενειακή ζωή, τον έχει βυθίσει στην καλλιτεχνική μετριότητα, συναντιέται και πάλι με τη Θάλεια. Από τη συζήτησή τους, διαπιστώνει την αλήθεια σχετικά με το ανώνυμο γράμμα και καταλαβαίνει πως κατέστρεψε τα πάντα, εξαιτίας μιας παρεξήγησης…
Ρομαντική ιστορία αγάπης με πολλά αυτοβιογραφικά στοιχεία, που αφηγείται το κρυφό έρωτα του συγγραφέα της(πεζογράφου Γρηγόρη Ξενόπουλου) με την ποιήτρια Μυρτιώτισσα.

ΑΠΟ ΤΟΝ «ΟΔΗΓΟ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΣΕΙΡΩΝ 1967-1998» VIDEO ΑΠΟ tsalk

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Καλησπέρα!Ψάχνω απεγνωσμένα αυτή τη σειρά. Υπάρχει κάποιο site οπου θα μπορούσα να παρακολουθησω τα επισόδεια; Γνωρίζεις; Ευχαριστώ!