Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2008

''ΓΙΟΥΓΚΕΡΜΑΝ'': ΠΑΛΙΟ ΣΙΡΙΑΛ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ



Γιούγκερμαν
Διασκευή του μυθιστορήματος του Μ. Καραγάτση
Κοινωνικό σίριαλ εποχής(140 επεισόδια Χ 30΄)
Πρεμιέρα ΥΕΝΕΔ Τετάρτη 17 Μαρτίου 1976
Προγραμματισμός (1976) Κάθε Τετάρτη 22.00 και Παρασκευή 22.15, (1977) Κάθε Τετάρτη και Παρασκευή 22.15
Φινάλε Παρασκευή 5 Αυγούστου 1977
Παραγωγή ΑΣΤΗΡ
Σενάριο Βαγγέλης Γκούφας
Σκηνοθεσία Βασίλης Γεωργιάδης
Ηθοποιοί Αλέκος Αλεξανδράκης(Βάσια Γιούγκερμαν), Μπέτυ Αρβανίτη, Μπέτυ Λιβανού(Βούλα), Μιμή Ντενίση(Νταϊάνα), Ελένη Ανουσάκη, Ρίκα Διαλυνά, Νικήτας Τσακίρογλου(Καραμάνος), Άννα Κυριακού, Τάκης Μηλιάδης(Λιουλιούκωφ), Δώρα Λιτινάκη(Νιόνια), Γιάννης Κοντούλης(Χαρίτος), Δήμος Σταρένιος, Μάκης Ρευματάς, Δημήτρης Καλλιβωκάς, Άννα Μπράτσου, Φαίδων Γεωργίτσης, Γιώργος Διαλεγμένος, Πέτρος Ζαρκάδης(Συνταγματάρχης Λιάπκιν), Θόδωρος Έξαρχος, Ηρώ Κυριακάκη, Στάθης Ψάλτης, Ναταλία Αλκαίου, Τζένη Ζαχαροπούλου.
Έργα και ημέρες του πρώην ίλαρχου του τσαρικού στρατού Βάσια Γιούγκερμαν. Μια μέρα του 1920 φτάνει στον Πειραιά, ως πρόσφυγας ο πρώην αξιωματικός του τσαρικού στρατού. Πετά τη στρατιωτική στολή και φορά το κοστούμι του, αποφασισμένος να επιπλεύσει και να κυριαρχήσει στον μικρό τότε Πειραιά. Μαζί του έχει κάποια χρήματα και κοσμήματα, απομεινάρια του ένδοξου και πλούσιου παρελθόντος του. Ο χαρακτήρας του είναι κυνικός, δειλός, σαρκαστικός, αντεπαναστάτης, ακούραστος εραστής, δολοφόνος κάποτε στη Χερσώνα που εκλιπαρεί για μια θέση στη Τράπεζα Πειραιώς. Αρχίζει τραπεζική καριέρα και στο δρόμο του χρησιμοποιεί πάντα τη γοητεία που ασκεί στις γυναίκες για τη προώθησή του στα ανώτερα κλιμάκια της τράπεζας. Η σταθερή του φιλία με τον Καραμάνο και ο μοναδικός του έρωτας με τη Βούλα, είναι τα μόνα σταθερά σημεία σ΄ αυτήν την πορεία ιλιγγιώδους ανόδου στην οποία φτάνει μια μέρα να γίνει γενικός διευθυντής της τράπεζας που πριν πολλά χρόνια πέρασε τη πόρτα της ως απλός υπάλληλος. Όμως όταν η πόρτα κλείνει πίσω από τις πλάτες του νέου διευθυντή, ο Γιούγκερμαν μένει πρόσωπο με πρόσωπο με τη μοναξιά του, καθώς η Βούλα είναι πια νεκρή.
Τολμηρή τοιχογραφία της ελληνικής κοινωνίας μέσα από την ιστορία ενός δυναμικού πρόσφυγα που προσπαθεί να στεριώσει σε έναν άγνωστο και εχθρικό κόσμο. Ένα από τα ωραιότερα σίριαλ του σκηνοθέτη Βασίλη Γεωργιάδη.
ΑΠΟ ΤΟΝ «ΟΔΗΓΟ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΣΕΙΡΩΝ 1967-1998»

ΦΩΤΟ ΑΠΟ GREEK RETRO MANIAX VIDEO ΑΠΟ tsalk

Δεν υπάρχουν σχόλια: