Τρίτη, 30 Σεπτεμβρίου 2008

''Ο ΟΝΕΙΡΟΠΑΡΜΕΝΟΣ'': ΠΑΛΙΑ ΣΕΙΡΑ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ

Ο ονειροπαρμένος
Σατιρική σειρά(111 επεισόδια Χ 45΄)
Πρεμιέρα ΥΕΝΕΔ Τρίτη 31 Ιουλίου 1973
Φινάλε 14 Οκτωβρίου 1975
Παραγωγή ΑΣΤΗΡ
Σενάριο Κώστας Πρετεντέρης
Σκηνοθεσία Κώστας Βουτσάς
Ηθοποιοί Κώστας Βουτσάς(Κώστας), Νίκος Παπαναστασίου, Μαίρη Μεταξά, Ρένα Βενιέρη, Άννα Παντζέλη, Βαγγέλης Πρωτοπαππάς, Γιώργος Βελέντζας.
Γλυκόπικρες ιστορίες που συμβαίνουν σ΄ έναν ονειροπόλο υπάλληλο που ζει μια τελείως συμβατική ζωή με τη μητέρα του, αλλά έχει ωστόσο τη τάση, συνέχεια να ονειρεύεται. Έτσι αναπλάθει και προεκτείνει με τη φαντασία του, ασήμαντα καθημερινά περιστατικά και γεγονότα του γραφείου, δίνοντάς τους με την ονειροπόλησή του, μιαν άλλη διάσταση, πιο ανθρώπινη και χαρούμενη…
Μια σειρά του Κώστα Πρετεντέρη με τον χαρακτήρα του Κώστα, ενός ονειροπαρμένου ταπεινού ανθρωπάκου, που προεκτείνει και ζει στα όνειρά του, όσα δεν μπορεί να ζήσει στην καθημερινότητα. Ο Κώστας Βουτσάς στην πρ΄βτη του τηλεοπτική επιτυχία, χτίζει με ταλέντο το χαρακτήρα ενός Δον Κιχώτη της μικροαστικής ζωής, αλλά βαθιά ανθρώπινου και γεμάτου αισθήματα.

ΑΠΟ ΤΟΝ «ΟΔΗΓΟ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΣΕΙΡΩΝ 1967-1998»

''ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ Ο 7ος ΟΥΡΑΝΟΣ'': ΠΑΛΙΑ ΣΕΙΡΑ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ

Ξενοδοχείο ο 7ος ουρανός
Κοινωνική σειρά(20 επεισόδια Χ 30΄) Πρεμιέρα ΕΙΡΤ Παρασκευή 23 Ιουνίου 1972
Παραγωγή Θ. Παναγόπουλος
Σενάριο Γιώργος Λαζαρίδης
Σκηνοθεσία Γιώργος Παπακώστας
Ηθοποιοί Χρήστος Νέγκας, Πάνος Βέλιας, Βάσια Τριφύλλη, Βαγγέλης Πρωτοπαππάς, Μαίρη Κυβέλου, Βαγγέλης Τραϊφόρος, Σούλη Σαμπάχ, Τζένη Ζαχαροπούλου, Έρση Δοξακοπούλου, Γιώργος Κάπης.
Αυτοτελείς ιστορίες με λίγο μυστήριο και πολλά χαμόγελα, που συμβαίνουν στους ενοίκους ενός ξενοδοχείου.
ΑΠΟ ΤΟΝ «ΟΔΗΓΟ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΣΕΙΡΩΝ 1967-1998»

''Ο ΝΤΙΝΟΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΘΑΥΜΑΤΩΝ'': ΠΑΛΙΑ ΣΕΙΡΑ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ

Ο Ντίνος στη χώρα των θαυμάτων
Κωμικό σόου(10 επεισόδια Χ 45΄)
Πρεμιέρα ΥΕΝΕΔ Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 1972
Παραγωγή Πισσάνος

Σενάριο Ντίνος Ηλιόπουλος
Σκηνοθεσία Βαγγέλης Πλοιός
Ηθοποιοί Ντίνος Ηλιόπουλος(Ντίνος), Βαγγέλης Πλοιός, Ρίτα Μπενσουσάν, Ρία Δελούτση, Ζανίνο, Τάκης Χριστοφορίδης, Βασίλης Πλατάκης.
Εύθυμες ιστορίες, με κεντρικό πρωταγωνιστή το Ντίνο, σε σκετσάκια επιθεωρησιακής δομής, που περιλαμβάνουν μιμήσεις, παρλάτες και μικρές σάτιρες κοινωνικής επικαιρότητας.
ΑΠΟ ΤΟΝ «ΟΔΗΓΟ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΣΕΙΡΩΝ 1967-1998»

''ΝΑΥΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ'': ΠΑΛΙΑ ΣΕΙΡΑ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ

Ναυτικές ιστορίες
Κοινωνική σειρά(72 επεισόδια Χ 45΄)
Πρεμιέρα ΥΕΝΕΔ Πέμπτη 13 Απριλίου 1978
Παραγωγή Δημήτρης Ζαννίδης και Νίκος Κουκοράβας.
Σενάριο Δημήτρης Ζαννίδης
Σκηνοθεσία Γιώργος Σκαλενάκης(58), Μάριος Ρετσίλας(14).
Ηθοποιοί Δημήτρης Παπαμιχαήλ(Καπετάνιος), Μάνος Βενιέρης(Ανθυποπλοίαρχος), Βασίλης Μαυρομάτης(πρώτος μηχανικός), Δημήτρης Χοπτήρης(υποπλοίαρχος), Γιάννης Μαλούχος(καμαρωτάκι), Θόδωρος Ρουμπάνης(υποπλοίαρχος), Αλίκη Καμινέλη(Έλενα), Ερρίκος Μπριόλας(δεύτερος καπετάνιος), Λάκης Γκέκας(λοστρόμος), Λίλα Καφαντάρη(δόκιμος), Γιώργος Βασιλείου(δόκιμος), Τάσος Πεζιρκιανίδης(καμαρότος), Γιώργος Λουκάκης, Λιάκος Χριστογιαννόπουλος.
Η ζωή, η εργασία και οι περιπέτειες των Ελλήνων ναυτικών ενός μεγάλου πετρελαιοφόρου με το όνομα «Ποσειδών», που διασχίζει τις θάλασσες όλου του κόσμου. Κεντρικός αφηγηματικός άξονας της σειράς είναι ο καπετάνιος, οι σχέσεις του με το πλήρωμα, αλλά και τα ιδιαίτερα οικογενειακά προβλήματα που αντιμετωπίζει, εξαιτίας της κρίσης που διέρχεται ο γάμος του.

ΑΠΟ ΤΟΝ «ΟΔΗΓΟ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΣΕΙΡΩΝ 1967-1998»
Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ Δ. ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ ΑΠΟ ΤΟ GREEK RETROMANIAX

''ΜΥΣΤΙΚΟΙ ΑΡΡΑΒΩΝΕΣ'':ΠΑΛΙΑ ΣΕΙΡΑ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ

Μυστικοί αρραβώνες
Διασκευή του μυθιστορήματος του Γρ. Ξενόπουλου
Κοινωνική σειρά εποχής(38 επεισόδια Χ 45΄)
Πρεμιέρα ΥΕΝΕΔ 14 Σεπτεμβρίου 1979
Παραγωγή MERCURIUS – Θ. Κανίστρας
Σκηνικά Μανώλης Μαριδάκις
Μουσική Γιώργος Χατζηνάσιος
Σενάριο Σούλα Πιερράκου
Σκηνοθεσία Ερρίκος Ανδρέου
Ηθοποιοί Αλέκος Αλεξανδράκης (Νάσος Ανάστης), Νόρα Βαλσάμη(Θάλεια), Μίρκα Παπακωνσταντίνου(Καίτη), Δάνης Κατρανίδης, Ρίτα Μουσούρη(κυρία Ανάστη), Τώνης Γιακωβάκης(Γ. Μαράνος), Καίτη Λαμπροπούλου(κυρία Δημάδη), Ελπίδα Μπραουδάκη(Αμβροσία), Αριέτα Μουτούση(Λένα), Νίκος Παπακωνσταντίνου(Οδυσσέας Καστρίτης).
Ο ζωγράφος Νάσος Ανλαστης, αρραβωνιάζεται με την Καίτη, μοναχοκόρη του παλιού οικογενειακού φίλου, Οδυσσέα Καστρίτη. Ο αρραβώνας δεν ανακοινώνεται λόγω πένθους της οικογένειας Καστρίτη, αλλά στο μεταξύ, ο Νάσος γνωρίζει και ερωτεύεται τη Θάλεια. Ο δεσμός των δυο νέων περιορίζεται στην ανταλλαγή φλογερών επιστολών, έως ότου η εξαδέλφη του Νάσου, Αμβροσία, προκειμένου να εκβιάσει μια λύση, γράφει ένα ανώνυμο γράμμα στον Καστρίτη και του αποκαλύπτει το μυστικό δεσμό. Ο Καστρίτης δίνει στο Νάσο να διαβάσει το ανώνυμο γράμμα, ζητώντας του εξηγήσεις κι εκείνος θυμώνει νομίζοντας πως η Θάλεια έγραψε το γράμμα. Αρνείται τα πάντα στον πεθερό του και με επιπόλαια βιασύνη, ζητά την επίσπευση των γάμων του με την Καίτη. Ο γάμος πράγματι γίνεται σύντομα, ενώ η Θάλεια φεύγει απογοητευμένη για το Παρίσι. Πολλά χρόνια αργότερα, ο Νάσος, που στο μεταξύ η ήρεμη οικογενειακή ζωή, τον έχει βυθίσει στην καλλιτεχνική μετριότητα, συναντιέται και πάλι με τη Θάλεια. Από τη συζήτησή τους, διαπιστώνει την αλήθεια σχετικά με το ανώνυμο γράμμα και καταλαβαίνει πως κατέστρεψε τα πάντα, εξαιτίας μιας παρεξήγησης…
Ρομαντική ιστορία αγάπης με πολλά αυτοβιογραφικά στοιχεία, που αφηγείται το κρυφό έρωτα του συγγραφέα της(πεζογράφου Γρηγόρη Ξενόπουλου) με την ποιήτρια Μυρτιώτισσα.

ΑΠΟ ΤΟΝ «ΟΔΗΓΟ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΣΕΙΡΩΝ 1967-1998» VIDEO ΑΠΟ tsalk

''ΜΠΟΛΣΟ'Ι' ΙΒΑΝ ΚΑΙ ΜΠΙΝΓΚ ΤΖΩΝ'': ΠΑΛΙΟ ΣΙΡΙΑΛ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ

Μπαλσόϊ Ιβάν και Μπινγκ Τζων
Κοινωνικό σίριαλ(20 επεισόδια Χ 30΄)
Πρεμιέρα ΥΕΝΕΔ Κυριακή 15 Οκτωβρίου 1972
Παραγωγή ΑΣΤΗΡ
Σενάριο Αλάξης Πάρνης
Σκηνοθεσία Βασίλης Γεωργι’αδης
Ηθοποιοί Θύμιος Καρακατσάνης, Ηλίας Λογοθέτης, Φιλήμων Μεθυμάκης, Μαίρη Φαρμάκη, Γιώργος Διαλεγμένος, Τασσώ Καββαδία, Μιράντα Μυράτ, Γωγώ Ατολετάκη, Ευαγγελία Σαμιωτάκη.
Ο Ιβάν Μπαλσόι και ο Μπινγκ Τζων, είναι οι δυο μεγαλύτεροι κατάσκοποι του κόσμου. Όταν όμως οι Η.Π.Α. δίνουν 10 εκατομμύρια τόνους σιταριού στη Σοβιετική Ένωση με αντάλλαγμα το κεφάλι του, εκείνος δέχεται μα θυσιαστεί με τρεις προϋποθέσεις. Πρώτο να τον δολοφονήσει ο μεγάλος του αντίπαλος Μπινγκ Τζων και όχι κάποιος κατάσκοπος της πλάκας. Δεύτερο να γλεντήσει ελεύθερα και χωρίς κίνδυνο για τρεις μέρες και τρίτο να πεθάνει στην Ελλάδα, τη χώρα την οποία, ουδέποτε έχει επισκεφτεί .Έτσι αρχίζει μεταξύ τους ένας τρομερός αγώνας ζωής και θανάτου.
Κατασκοπική παρωδία και έντεχνη σάτιρα του ψυχρού πολέμου και των ολοκληρωτικών καθεστώτων.
ΑΠΟ ΤΟΝ «ΟΔΗΓΟ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΣΕΙΡΩΝ 1967-1998»

''Ο ΜΙΚΡΟΣ ΗΡΩΑΣ'': ΠΑΛΙΟ ΣΙΡΙΑΛ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ

Ο μικρός ήρωας
Παιδικό σίριαλ(27 επεισόδια Χ 30΄)
Πρεμιέρα ΥΕΝΕΔ Τετάρτη Οκτωβρίου 1973
Παραγωγή Κώστας και Ευριπίδης Κατσάρης
Σενάριο Μαρία Λαμπαδαρίδου(6), Σούλα Πιερράκου(16), Δημήτρης Ραβάνης(5)
Σκηνοθεσία Τάκης Βουγιουκλάκης(16), Γιώργος Πετρίδης(11)
Ηθοποιοί Βαγγέλης Πλοιός, Άννυ Παπακωνσταντίνου, Νατάσα Ασίκη, Φραγκούλης Φραγκούλης και οι μικροί Ανδρέας Συρογιάννης και Ντίνος Μαρκίδης.
Καθημερινές απλές ανθρώπινες ιστορίες σε μια οικογένεια, με πρωταγωνιστές τα παιχνίδια, τα όνειρα και τις εύθυμες περιπέτειες δυο μικρών παιδιών.
ΑΠΟ ΤΟΝ «ΟΔΗΓΟ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΣΕΙΡΩΝ 1967-1998»

''ΜΙΚΡΟΙ ΗΡΩΕΣ'': ΠΑΛΙΑ ΣΕΙΡΑ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ

Μικροί ήρωες
Κοινωνική σειρά(8 επεισόδια Χ 15΄)
Πρεμιέρα ΕΙΡΤ Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 1976
Παραγωγή ΦΑΡΟΣ
Σενάριο-σκηνοθεσία Κώστας Αντρίτσος
Ηθοποιοί Βασίλης Κολοβός και πολλά μικρά παιδιά.
Αυτοτελείς κοινωνικές ιστορίες με πρωταγωνιστές παιδιά.
ΑΠΟ ΤΟΝ «ΟΔΗΓΟ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΣΕΙΡΩΝ 1967-1998»

''ΜΙΑ ΥΠΕΡΟΧΗ ΓΛΩΣΣΟΥ'': ΠΑΛΙΑ ΣΕΙΡΑ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ

Μια υπέροχη γλωσσού
Σατιρική σειρά(17 επεισόδια Χ 30΄)
Πρεμιέρα ΕΡΤ Τρίτη 1 Νοεμβρίου 1977
Παραγωγή ΑΣΤΗΡ
Σενάριο Δημήτρης Ψαθάς
Σκηνοθεσία Μήτσος Λυγίζος
Ηθοποιοί Γωγώ Ατζολετάκη, Κώστας Καραγιώργης, Κώστας Ναός, Αγνή Βλάχου, Μαίρη Ραζή, Γρηγόρης Βαφιάς, Νανά Νικολάου, Ναταλία Αλκαίου, Κυριάκος Κατριβάνος.
Η καθημερινότητα ενός νιόπαντρου ζευγαριού, μέσα από την ακατάσχετη φλυαρία της γυναίκας, η οποία σχολιάζει τα πάντα και τους πάντες γύρω της.
ΑΠΟ ΤΟΝ «ΟΔΗΓΟ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΣΕΙΡΩΝ 1967-1998»

''ΜΙΑ ΑΘΗΝΑΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ'': ΠΑΛΙΑ ΣΕΙΡΑ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ

Μια Αθηναία στην Αθήνα
Κωμική σειρά(25 επεισόδια Χ 45΄)
Πρεμιέρα ΕΡΤ Σάββατο 17 Ιανουαρίου 1976
Παραγωγή Αλέκος Σακελλάριος
Σενάριο Αλέκος Σακελλάριος, Λάκης Μιχαηλίδης, Δημήτρης Κωνσταντάρας, Κώστας Παπαπέτρος, Ναπολέων Ελευθερίου.
Σκηνοθεσία Αλέκος Σακελλάριος
Ηθοποιοί Ρένα Βλαχοπούλου(Ρένα), Γιάννης Μιχαλόπουλος(Σκορδίλης), Ευαγγελία Σαμιωτάκη, Βίλμα Τσακίρη, Βίνα Ασίκη.
Αυτοτελείς περιπέτειες μιας σύγχρονης Αθηναίας ζωντοχήρας. Η Ρένα ζει σε μια πολυκατοικία της Αθήνας, με το σκυλάκι της τον Μπαμ, έχοντας υπό τη προστασία της τον τεμπέλη ανιψιό της. Στο απέναντι διαμέρισμα, ο γείτονάς της κύριος Σκορδίλης, συμπαθεί πολύ τη Ρένα, αλλά αντιπαθεί το σκύλο. Μέσα από μια σειρά εύθυμες περιπέτειες, η Ρένα άλλοτε συγκρούεται και άλλοτε φλερτάρει το γείτονά της, εκλέγεται πρόεδρος του σωματείου για τη κατάργηση της προίκας, αγωνίζεται να συνετίσει τον τεμπέλη ανιψιό της και γενικά αντιμετωπίζει τα προβλήματα και τις δυσκολίες της καθημερινότητας, πάντοτε με μπρίο, κέφι και καλή διάθεση.

ΑΠΟ ΤΟΝ «ΟΔΗΓΟ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΣΕΙΡΩΝ 1967-1998

''ΜΕΝΕΞΕΔΕΝΙΑ ΠΟΛΙΤΕΙΑ'': ΠΑΛΙΟ ΣΙΡΙΑΛ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ

Μενεξεδένια πολιτεία
Διασκευή του μυθιστορήματος του Α. Τερζάκη
Κοινωνικό σίριαλ εποχής(36 επεισόδια Χ 45΄)
Πρεμιέρα ΕΙΡΤ Τρίτη 18 Μαρτίου 1975
Παραγωγή Μάκης Πάντας
Φωτογραφία Περκλής Κόκκινος
Μουσική Σταύρος Λογαρίδης
Σενάριο Γιάννης Κανδήλας
Σκηνοθεσία Κώστας Φέρρης
Ηθοποιοί Θάνος Κωτσόπουλος(Μελέτης Μαλβής), Κατερίνα Βασιλάκου(Σοφίκα), Κώστας Καστανάς(Γιάννης), Νίκος Γαλανός(Ορέστης), Νάσος Κεδράκας(Ποντικενάς), Χαριτίνη Καρόλου(Όλγα), Κατερίνα Μαραγκού, Περικλής Χριστοφορίδης, Ντίνος Καρύδης.
Η ζωή του Μελέτη Μαλβή, ενός ταπεινού δικηγοράκου ασήμαντων υποθέσεων, ο οποίος δεν μπορεί να συναγωνιστεί τη φήμη άλλων δικηγορικών γραφείων και ζει μέσα στη φτώχεια και τη μιζέρια μέχρι τα 37 του χρόνια. Τότε γνωρίζει, ερωτεύεται και παντρεύεται την όμορφη Όλγα, μια αρκετά επιπόλαια και φιλόδοξη γυναίκα μιας αριστοκρατικής, αλλά κατεστραμμένης οικονομικά οικογένειας. Αποκτούν δυο παιδιά τον Ορέστη και τη Σοφία, αλλά ο γάμος τους καταστρέφεται αφού η άστατη Όλγα, δε διστάζει να φέρνει τους εραστές της στο σπίτι και να τους παρουσιάζει, ως συγγενείς της. Μετά 6 χρόνια, η Όλγα τον εγκαταλείπει χωρίς να ενδιαφερθεί ποτέ στη συνέχεια να μάθει την τύχη των παιδιών της. Ο Μελέτης μεγαλώνει τα παιδιά του, ζώντας μια ήρεμη ταπεινή ζωή έχοντας ως μόνη διασκέδαση, τις βεγγέρες του μοναδικού του φίλου, Ποντικενά. Ο Ορέστης, παίρνοντας τον χαρακτήρα της μητέρας του, μπλέκει σε παράνομες υποθέσεις, υποθηκεύει το σπίτι, πολιορκεί ερωτικά τη γυναίκα του Ποντικενά και τελικά εγκαταλείπει τον πατέρα του. Η Σοφία, ,μένει για πάντα δίπλα του και αρραβωνιάζεται τον εργατικό βοηθό του πατέρα της, Γιάννη. Μια καρδιακή προσβολή φέρνει το Μελέτη Μαλβή, στα πρόθυρα του θανάτου. Εκλιπαρεί το φίλο του Ποντικενά να φροντίσει τη Σοφία σα δική του κόρη, γιατί το σπίτι είναι υποθηκευμένο, πράγμα που ο φίλος του υπόσχεται. Στο μεταξύ η Όλγα, μαθαίνοντας τη κατάσταση της υγείας του πρώην άντρα της, έρχεται στο σπίτι και συναντιέται για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια με τη Σοφία. Εκείνη δεν την αναγνωρίζει σα μητέρα της, την εμποδίζει να δει τον ετοιμοθάνατο πατέρα της και τη διώχνει με σκληρά λόγια. Όλα δείχνουν πως η ταπεινή ζωή της Σοφίας θα συνεχιστεί με σύζυγο τον Γιάννη, στην αγκαλιά του οποίου τη βρίσκει η καινούργια μέρα που ξημερώνει μετά το θάνατο του πατέρα της…
Αστική ηθογραφία ή όπως το χαρακτήρισαν κριτικοί της εποχής, «το έπος ενός μικροαστού». Η ρομαντική σκηνοθεσία που τονίζει τη μοναξιά των ανθρώπων και της μικροαστικής καθημερινότητας και οι μελαγχολικές ερμηνείες του Θάνου Κωτσόπουλου και της Κατερίνας Βασιλάκου, έχτισαν την επιτυχία του σίριαλ, αλλά ο χαρακτήρας του αγράμματου και καλοκάγαθου έμπορα, Ποντικενά(Νάσος Κεδράκας) ήταν αυτός που χαράχθηκε περισσότερο στη μνήμη των θεατών της εποχής.

ΑΠΟ ΤΟΝ «ΟΔΗΓΟ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΣΕΙΡΩΝ 1967-1998»

''ΜΕΘΥΣΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ'': ΠΑΛΙΟ ΣΙΡΙΑΛ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ


Μεθυσμένη πολιτεία
Διασκευή του μυθιστορήματος του Σ. Πατατζή
Κοινωνικό σίριαλ (21 επεισόδια Χ 45΄)
Πρεμιέρα ΕΡΤ 20 Νοεμβρίου 1980
Παραγωγή Ευριπίδης Κατσάρης
Σκηνικά Μανώλης Μαριδάκις
Σενάριο Σωτήρης Πατατζής
Σκηνοθεσία Κώστας Λυχναράς
Ηθοποιοί Βέρα Κρούσκα(Ρνεα), Γιάννης Βόγλης(Επαμεινώνδας), Μαρία Μερτίκα(Μπέμπα), Κώστας Μεσάρης(γιατρός), Ανδρέας Φιλιππίδης(διοικητής), Παύλος Χαϊκάλης(παραγιός), Νίκος Κούρος(Μαλλιαρός), Γιώργος Σαπανίδης(Σούρας), Γιάννης Κοντούλης(Περικλής), Σούλα Διαβάτη, Άννα Γεραλή, Ντίνος Δουλγεράκης, Αλμπέρτο Εσκενάζι, Γιώργος Κυρίτσης, Μαρία Μαρμαρινού, Βασίλης Μαυρομάτης.
Στιγμιότυπα και χαρακτήρες από τη καθημερινή ζωή μιας μικρής πόλης. Στα χρόνια της δικτατορίας του Μεταξά, ένας θίασος περιπλανώμενων και αποτυχημένων ηθοποιών, καταφθάνει σε μια μικρή επαρχιακή πόλη της Πελοποννήσου για να παίξει Άμλετ. Η Οφήλια της παράστασης μια νέα και προκλητικά όμορφη ηθοποιός, η Ρένα, αναστατώνει με τη παρουσία της, τους κατοίκους. Κάποιοι θέλουν να την κατακτήσουν ερωτικά, κάποιοι άλλοι ονειρεύονται να την παντρευτούν, σε κάποιους άλλους θυμίζει τα φαντάσματα της νιότης τους, ενώ όλες οι γυναίκες της μικρής πόλης την αντιμετωπίζουν σαν ανεπιθύμητη και τη μισούν. Η παρουσία της, θα ενεργοποιήσει τους πόθους, τα όνειρα και τις καταπιεσμένες φιλοδοξίες όλων και η ζωή για όσο χρονικό διάστημα διαρκέσουν οι παραστάσεις, θα στριφογυρίζει γύρω από τους θεατρίνους. Όταν μια μέρα αναχωρήσουν θα αφήσουν πίσω τους ένα κλίμα πικρίας και απογοήτευσης, καθώς η καθημερινή ζωή θα επανέλθει και πάλι στη συνηθισμένη πλήξη και μονοτονία.
ΑΠΟ ΤΟΝ «ΟΔΗΓΟ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΣΕΙΡΩΝ 1967-1998»
VIDEO ΑΠΟ altrig2004

''Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ'': ΠΑΛΙΟ ΣΙΡΙΑΛ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ

Ο μεγάλος ξεσηκωμός Διασκευή της μυθιστορηματικής βιογραφίας «Ο δαίμονας», του Μ. Περάνθη
Ιστορικό σίριαλ(35 επεισόδια Χ 45΄)
Πρεμιέρα ΥΕΝΕΔ Παρασκευή 25 Μαρτίου 1977
Παραγωγή ΦΕΣΤΙΒΑΛ
Σενάριο Μιχάλης Περάνθης
Σκηνοθεσία Γιώργος Σκαλενάκης
Ηθοποιοί Κώστας Καζάκος(Οδυσσέας Ανδρούτσος), Βασίλης Κολοβός(Νικηταράς), Κώστας Τύμβιος(Υψηλάντης), Λάζος Τερζάς(Γκούρας), Γιώργος Πάλλης(Σοφιανόπουλος), Τάσος Παπαδάκης(Πανουργιάς), Δημήτρης Ιωακειμίδης(Θεόδωρος Κολοκοτρώνης), Νίκος Λυκομήτρος(Τριανταφυλλίνας), Ανέστης Βλάχος(Τζαμάλας),Χρήστος Ξανθογιώργης, Μαίρη Ιγγλέση, Χρήστος Καλαβρούζος, Λευτέρης Τζουμάκης.
Η ζωή, η δράση και ο παράλογος αντι-ηρωϊκός θάνατος του μεγάλου ήρωα της Ελληνικής επανάστασης του 1821, Οδυσσέα Ανδρούτσου. Ο Ανδρούτσος, οπλαρχηγός της Στερεάς, με το ξέσπασμα της επανάστασης, γίνεται ένας από τους αρχηγούς της και αντιμετωπίζει νικηφόρα τον Ομέρ Βρυώνη, στο χάνι της Γραβιάς. Στη συνέχεια αποκτά φ’ημη και δημοτικότητα που ενοχλεί τους άλλους οπλαρχηγούς και μετά από συνομωσία, δολοφονείται στην Ακρόπολη από το πρωτοπαλίκαρό του, Γκούρα.
ΑΠΟ ΤΟΝ «ΟΔΗΓΟ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΣΕΙΡΩΝ 1967-1998»
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ GREEK RETROMANIAX

ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΚΛΕΙΔΙ'': ΠΑΛΙΟ ΣΙΡΙΑΛ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ

Το μαύρο κλειδί
Αστυνομικό σίριαλ(9 επεισόδια Χ 30΄)
Πρεμιέρα ΥΕΝΕΔ Τετάρτη 7 Μαρτίου 1973
Παραγωγή Πισσάνος
Σενάριο-σκηνοθεσία Τζίμι Κορίνης
Ηθοποιοί Λευτέρης Γυφτόπουλος(ψυχίατρος), Μαίρη Φαρμάκη, Νίκος Βερλέκης, Ελένη Δακορώνια, Βασίλης Μπουγιουκλάκης, Βιβέτα Τσιούνη, Άγγελος Γεωργιάδης.
Ένα βροχερό βράδυ, μια κοπέλα χτυπά τη πόρτα ενός ψυχιάτρου και του ζητά βοήθεια. Εκείνος της προσφέρει άσυλο και η κοπέλα που κατά τους ισχυρισμούς της, πάσχει από αμνησία, του αφηγείται έναν εφιάλτη της. Ο γιατρός ψυχαναλύοντας το όνειρο αρχίζει να ανσυνθέτει τις λεπτομέρειες ενός εγκλήματος, αναγνωρίζει τόπους και καταστάσεις και σύντομα ανακαλύπτει ακόμα και το πτώμα. Αν και αρχικά πιστεύει στην αθωότητα της κοπέλας, αργότερα καταλαβαίνει πως είναι εγκληματίας, η οποία έχοντας σπουδάσει ψυχανάλυση, σκηνοθέτησε τον εφιάλτη με τέχνη, ώστε να τον παρασύρει, για να υποστηρίξει την αθωότητά της.
ΑΠΟ ΤΟΝ «ΟΔΗΓΟ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΣΕΙΡΩΝ 1967-1998»

'' ΜΑΡΙΝΑ ΑΥΓΕΡΗ'': ΠΑΛΙΟ ΣΙΡΙΑΛ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ

Μαρίνα Αυγέρη
Κοινωνικό σίριαλ(42 επεισόδια Χ 30΄)
Πρεμιέρα ΕΙΡΤ 22 Φεβρουαρίου 1973
Παραφωγή Ε.Ε.Τ.
Σενάριο Τζένη Καρέζη
Σκηνοθεσία Κώστας Καζάκος
Ηθοποιοί Τζένη Καρέζη(Μαρίνα Αυγέρη), Κώστας Καζάκος(Βασίλης), Γιάννης Ευαγγελίδης(Δημήτρης), Μηνάς Χρηστίδης(Καρλ Άϊζενμπεργκ), Γιάννης Σαββαϊδης(Άλκης), Χαριτίνη Καρόλου(Μάγδα), Αλέκος Ουδινότης(Σταθάς), Τάσος Λέρτας, Κώστας Αρζόγλου, Χρήστος Καλαβρούζος, Βασίλης Κολοβός, Τίμος Περλέγκας, Υβόνη Μαλτέζου.
Η ηρωϊκή δράση στα χρόνια της Κατοχής, της φοιτήτριας της ιατρικής Μαρίνας Αυγέρη. Μερικοί νέοι φοιτητές, με επικεφαλής τη Μαρίνα Αυγέρη και τον αγαπημένο της Βασίλη, οργανόνονταο σε μια αντιστασιακή ομάδα. Αρχίζουν τη δράση τους, φωτογραφίζοντας απόρρητα έγγραφα του γερμανικού φρουραρχείου. Γρήγορα όμως διαπιστώνουν πως μεταξύ τους υπάρχει ένας προδότης. Οι υποψίες στρέφονται κατά καιρούς σε διάφορα άτομα που ανήκουν στην οργάνωση, ενώ η Μαρίνα στήνει παγίδες για να τον εξαναγκάσει να κάνει το μοιραίο λάθος και να αποκαλυφθεί(δίνοντας ψεύτικες πληροφορίες κλπ), αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Τελικά κι ενώ έχει εξαρθωθεί σχεδόν όλη η ομάδα αποκαλύπτεται η προδοτική δράση του Σταθά, ο οποίος δικάζεται και εκτελείται.
ΑΠΟ ΤΟΝ «ΟΔΗΓΟ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΣΕΙΡΩΝ 1967-1998»

''ΜΑΝΤΑΜ ΣΟΥΣΟΥ'': ΠΑΛΙΟ ΣΙΡΙΑΛ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ

Μαντάμ Σουσού
Διασκευή του χιουμουριστικού αφηγήματος του Δ. Ψαθά
Σατιρικό σίριαλ (65 επεισόδια Χ 15΄)
Πρεμιέρα ΥΕΝΕΔ Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 1972
Παραγωγή ΑΣΤΗΡ
Σενάριο Δημήτρης Ψαθάς
Σκηνοθεσία Μήτσος Λυγίζος
Ηθοποιοί Άννα Παϊτατζή(Μαντάμ Σουσού), Ιάκωβος Ψαρράς(Παναγιωτάκης), Δημήτρης Καλλιβωκάς(Μηνάς Κατακουζηνός), Άρτεμις Τσάρμη.
Η ιστορία της μαντάμ Σουσού. Μιας αγράμματης λαϊκής γυναίκας που ονειρεύεται αριστοκρατικά μεγαλεία, ενώ είναι παντρεμένη με έναν ψαροπώλη και κατοικεί στο Βούθουλα, τη πιο λαϊκή συνοικία της Αθήνας.
ΑΠΟ ΤΟΝ «ΟΔΗΓΟ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΣΕΙΡΩΝ 1967-1998»

''ΛΕΣΧΗ ΜΥΣΤΗΡΙΟΥ'': ΠΑΛΙΑ ΣΕΙΡΑ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ

Λέσχη Μυστηρίου
Αστυνομική σειρά μυστηρίου(26 επεισόδια Χ 45΄)
Πρεμιέρα ΕΡΤ 27 Ιανουαρίου 1975
Παραγωγή TELECOLOR
Σενάριο Mario Casazzi, Alberto Zabrico
Σκηνοθεσία Σούλης Γεωργιάδης
Παρουσίαση Χαριτίνη Καρόλου
Ηθοποιοί Γιώργος Σίσκος, Δημήτρης Μυράτ, Αλεξάνδρα Λαδικού, Κώστας Φυσσούν.
Αυτοτελείς αστυνομικές ιστορίες με κεντρικό πρωταγωνιστή τον αστυνόμο Λέκκα, διοικητή της υπηρεσίας διώξεως εγκλήματος, ο οποίος αναλαμβάνει τη διαλεύκανση μυστηριωδών υποθέσεων.
ΑΠΟ ΤΟΝ «ΟΔΗΓΟ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΣΕΙΡΩΝ 1967-1998»

''ΤΟ ΛΕΜΟΝΟΔΑΣΟΣ'': ΠΑΛΙΟ ΣΙΡΙΑΛ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ

Το λεμονοδάσος
Διασκευή της νουβέλας του Κ. Πολίτη
Αισθηματικό σίριαλ εποχής(9 επεισόδια Χ 40΄)
Πρεμιέρα ΕΡΤ 28 Οκτωβρίου 1978
Παραγωγή ΡΩΜΗ
Σενάριο Κώστας Λειβαδέας
Σκηνοθεσία Τόνια Μαρκετάκη
Ηθοποιοί Γιάννης Ζαβραδινός(Παύλος Αποστόλου), Ελεονόρα Σταθοπούλου(Βίργκω Δροσινού), Ντόρα Χατζηγιάννη(Λήδα), Μανώλης Λογιάδης(Στέφανος), Καίτη Πάνου(κυρία Δροσινού), Θόδωρος Μορίδης, Στράτος Παχής.
Σε μια μετακόμιση, ο δικηγόρος Αναγνώστου ξεκαθαρίζοντας τα χαρτιά του, βρίσκει ξεχασμένο το ημερολόγιο του φίλου του, Παύλου Αποστόλου, που του είχε φέρει πριν πολλά χρόνια ένας άγνωστος ναυτικός. Διαβάζοντας το, πληροφορείται το ρομαντικό έρωτα δυο νέων ανθρώπων, που χάθηκε από μια ιδεοληψία. Ο Παύλος Αποστόλου, ένας νεαρός αρχιτέκτονας, στη διάρκεια ενός επαγγελματικού του ταξιδιού στους Δελφούς, γνωρίζεται με τη Βίργκω Δροσινού. Οι δυο νέοι αισθάνονται αμοιβαία έλξη και η Βίργκω τον προσκαλεί για καλοκαιρινές διακοπές στο Πόρο. Ο Παύλος επιστρέφοντας στην Αθήνα δεν μπορεί να την ξεχάσει και αποφασίζει στο τέλος της άνοιξης να ταξιδέψει στο Πόρο. Εκεί αναζητά και βρίσκει το πατρικό σπίτι της Βίργκω στη θέση «Άσπρος Γάτος». Συναντά και πάλι τη Βίργκω κι ένας μεγάλος έρωτας φουντώνει ανάμεσά τους με κρίσεις ζηλοτυπίας, συγκρούσεις και διάφορες επιπτώσεις στο οικογενειακό και κοινωνικό τους περίγυρο. Τελικά ο Παύλος, οπαδός της θεωρίας πως «ο γάμος σκοτώνει τον έρωτα» εγκαταλείπει τη Βίργκω, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να κρατήσει άφθαρτη κι ακέραια την αγάπη τους. Πηγαίνει στη Σουηδία, παντρεύεται μια γυναίκα με το όνομα της πρώην αγαπημένης του και καταλήγει στη Σουμάτρα, όπου ανοίγει ένα μπαρ για τους Έλληνες ναυτικούς με την ονομασία «Άσπρος Γάτος». Εκεί διαβάζει στις εφημερίδες την αναγγελία των γάμων της Βίργκω, με κάποιον αξιωματικό του ναυτικού, πνίγεται στις αναμνήσεις και γράφει την ερωτική τους ιστορία τους, με τη μορφή λογοτεχνικής αφήγησης στο ημερολόγιό του. Λίγες μέρες αργότερα, βρίσκει το θάνατο σε περίεργο δυστύχημα…
Αισθαντική μεταφορά του ρομαντικού μυθιστορήματος του Κώστα Πολίτη, με έμφαση στο λυρισμό του τοπίου και τη φιλοσοφική ανάπτυξη της ιδέας της αιώνιας αγάπης, που δεν περιορίζεται από το χώρο και το χρόνο, αλλά ζει πέρα από την ένωση δυο ανθρώπων. Η πρώτη και μοναδική δουλειά στη τηλεόραση της σκηνοθέτιδας Τόνιας Μαρκετάκη, η οποία σφραγίστηκε από το μυστηριακό και βαθύτατα ερωτικό χαρακτήρα της δημιουργού της.

ΑΠΟ ΤΟΝ «ΟΔΗΓΟ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΣΕΙΡΩΝ 1967-1998»
ΦΩΤΟ ΑΠΟ GREEK RETRO MANIAX

''Η ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΜΙΑΣ ΖΩΗΣ'': ΠΑΛΙΟ ΣΙΡΙΑΛ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ

Η λεηλασία μιας ζωής
Διασκευή του ομώνυμου μυθιστορήματος του Α. Τραυλαντώνη
Κοινωνικό σίριαλ(20 επεισόδια Χ 45΄)
Πρεμιέρα ΕΡΤ 31 Οκτωβρίου 1978
Παραγωγή ΤΗΛΕΚ
Σενάριο Αλέξης Πάρνης
Σκηνοθεσία Κώστας Λυχναράς
Ηθοποιοί Κώστας Αρζόγλου(Αγγελής), Καίτη Γρηγοράκου(Θοδωρούλα), Νικήτας Τσακίρογλου(Θέμος), Ανδρέας Φιλιππίδης(Κομπολογάς), Μαρία Κωνσταντάρου(Καίτη), Εύα Κοταμανίδου(Κασσάνδρα), Κάκια Παναγιώτου(Παναγιώ), Άννυ Παπακωνσταντίνου(Άννα), Θάλεια Παπάζογλου(Πηνιώ).
Ο έρωτας του Αγγελή και της φτωχής Θοδωρούλας, περνάει μέσα από πολλές αντιξοότητες και δοκιμασίες μέχρι την τελική τους ένωση. Η Θοδωρούλα, είναι μια φτωχή εργάτρια που δουλεύει στο κατάστημα του σπάταλου Κομπολογά, που ένα βράδυ τη βιάζει. Η κοπέλα κρατά μυστικό το βιασμό γιατί φοβάται πως ο αρραβωνιαστικός της θα σκοτώσει τον Κομπολογά, αλλά βρίσκεται σε αδιέξοδο όταν διαπιστώνει πως είναι έγκυος…
Κοινωνική τοιχογραφία που απλώνεται περιγράφοντας τη ζωή απλών και φτωχών ανθρώπων και τις αντιξοότητες κάτω από τις οποίες πρέπει να αγωνιστούν για να καλυτερέψουν τη ζωή τους. Το σίριαλ διακρίθηκε για τη προσεγμένη του σκηνοθεσία και ανάπλαση εποχής και υπηρετήθηκε από καλούς ηθοποιούς στους κεντρικούς ρόλους. Αν.αμες.α τους, ο Ανδρέας Φιλιππίδης, σ΄ έναν από τους καλύτερους τηλεοπτικούς του ρόλους(Κομπολογάς) και το πολύ καλό πρωταγωνιστικό ζευγάρι (Καίτη Γρηγοράτου-Κώστας Αρζόγλου). Αναμφίβολα η καλύτερη τηλεοπτική δουλειά του Κώστα Λυχναρά.
ΑΠΟ ΤΟΝ «ΟΔΗΓΟ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΣΕΙΡΩΝ 1967-1998»

''Ο ΚΥΡΙΟΣ ΓΕΝΙΚΟΣ'': ΠΑΛΙΑ ΣΕΙΡΑ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ

Ο κύριος γενικός
Σατιρική σειρά (13 επεισόδια Χ 30΄)
Πρεμιέρα ΥΕΝΕΔ Παρασκευή 8 Ιουνίου 1973
Παραγωγή ΑΡΕΤΑΣ ΕΛΛΑΣ
Σενάριο Δημήτρης Ζαννίδης
Σκηνοθεσία Θύμιος Καρακατσάνης
Ηθοποιοί Θύμιος Καρακατσάνης, Υβόνη Μεταξάκη, Μπέτυ Βαλάση.
Εύθυμες περιπέτειες καθημερινής τρέλας, σ΄ ένα ελληνικό υπουργείο και σάτιρα της ελληνικής γραφειοκρατίας.
ΑΠΟ ΤΟΝ «ΟΔΗΓΟ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΣΕΙΡΩΝ 1967-1998»

''Ο ΚΟΥΣΟΥΡΗΣ'': ΠΑΛΙΑ ΣΕΙΡΑ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ

Ο κουσούρης
Σατιρική σειρά(30 επεισόδια Χ 15΄)
Πρεμιέρα ΥΕΝΕΔ Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 1973
Παραγωγή T.V.-R.C.
Σενάριο Περκλής Κουκουβίνος
Σκηνοθεσία Φώτης Λαζαρίδης
Ηθοποιοί Διονύσης Παπαγιανόπουλος, Χρήστος Νέγκας, Μέλπω Ζαρόκωστα, Βασίλης Πλατάκης, Λιλή Ντερτίμα.
Κύκλοι των δυο ή τριών αυτοτελών επεισοδίων, που παρουσιάζουν χαρακτηριστικούς τύπους ανθρώπων με «κουσούρια», δηλαδή μεγάλα ελαττώματα(νευρικός, ζηλιάρης, τσιγκούνης κλπ) με κεντρικό πρωταγωνιστή σε όλες τις περιπτώσεις, τον Διονύση Παπαγιαννόπουλο.
ΑΠΟ ΤΟΝ «ΟΔΗΓΟ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΣΕΙΡΩΝ 1967-1998»

''Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΑΣ'': ΠΑΛΙΑ ΣΕΙΡΑ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ

Ο κόσμος και ο Κοσμάς
Σατιρική σειρά(31 επεισόδια Χ 15΄)
Πρεμιέρα ΕΙΡΤ Τρίτη 5 Ιουνίου 1973
Παραγωγή Γιώργος Ράλλης
Σενάριο Ασημάκης Γιαλαμάς
Σκηνοθεσία Γιάννης Μιχαλόπουλος
Ηθοποιοί Γιάννης Μιχαλόπουλος(Κοσμάς), Έλσα Ρίζου(η γυναίκα του), Τζόλυ Γαρμπή(η πεθερά του), Νίκος Ρίζος, Τιτίκα Στασινοπούλου, Δημήτρης Ζακυνθινός, Χρήστος Μάντζαρης.
Η καθημερινή ζωή ενός μικρουπάλληλου και οι συγκρούσεις του, με τη γυναίκα του και τη πεθερά του.
ΑΠΟ ΤΟΝ «ΟΔΗΓΟ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΣΕΙΡΩΝ 1967-1998»

''ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ'': ΠΑΛΙΟ ΣΙΡΙΑΛ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ

Το κορίτσι της Κυριακής
Κοινωνικό σίριαλ(154 επεισόδια Χ 30΄)
Πρεμιέρα ΕΙΡΤ Τρίτη 20 Ιουνίου 1972
Παραγωγή ΤΟΜΗ
Σενάριο Βαγγέλης Γκούφας
Σκηνοθεσία Μιχάλης Παπανικολάου
Ηθοποιοί Βέρα Κρούσκα, Φαίδων Γεωργίτσης, Νίκος Δαδινόπουλος, Νόρα Κατσέλη, Καίτη Πάνου, Ανδρέας Φιλιππίδης, Τζένη Ζαχαροπούλου, Λαυρέντης Διανέλλος, Λουϊζα Ποδηματά, Ντίνος Καρύδης, Κάκια Παναγιώτου.
Ο έρωτας ενός φτωχοκόριτσου που φιλοδοξεί μα γίνει μια μεγάλη πιανίστρια, με το πλουσιόπαιδο της γειτονιάς της…
Ένα από τα μακροβιότερα σίριαλ της πρώτης περιόδου της τηλεόρασης.
ΑΠΟ ΤΟΝ «ΟΔΗΓΟ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΣΕΙΡΩΝ 1967-1998»

''ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΑΝΕΜΟ'': ΠΑΛΙΟ ΣΙΡΙΑΛ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ

Κόντρα στον άνεμο
Διασκευή του μυθιστορήματος της Ειρήνης Γαλανού
Κοινωνικό σίριαλ(26 επεισόδια Χ 45΄)
Πρεμιέρα ΕΡΤ Σάββατο 23 Αυγούστου 1980
Παραγωγή Γιώργος Μούτσιος
Σενάριο Βαγγέλης Γκούφας
Σκηνοθεσία Κώστας Κουτσομύτης
Ηθοποιοί Νίκος Λυκομήτρος(Ματούλιας), Ηλίας Λογοθέτης(ταχυδρόμος), Λάμπρος Τσάγκας (Πασχάλης), Χρύσα Σπηλιώτη(Μαρίνα), Κώστας Αρζόγλου(Τίμος), Βιβέτα Τσιούνη(Ελένη), Τζόλυ Γαρμπή, Κάκια Παναγιώτου, Χρυσούλα Διαβάτη, Χρύσα Σπηλιώτη.
Ο έρωτας ενός δυναμικού ψαρά με μιαν αρχοντοπούλα που το έσκασε από το σπίτι της, για να τον παντρευτεί, με αποτέλεσμα ο πατέρας της να την αποκληρώσει και η αντίστοιχη ιστορία πολλά χρόνια αργότερα της κόρης της, που φαίνεται πως κληρονόμησε το ανυπόταχτο χαρακτήρα των γονιών της.
ΑΠΟ ΤΟΝ «ΟΔΗΓΟ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΣΕΙΡΩΝ 1967-1998»

''Η ΚΟΚΟΡΟΜΥΑΛΗ'': ΠΑΛΙΟ ΣΙΡΙΑΛ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ

Η κοκορόμυαλη
Κωμωδία (202 επεισόδια Χ 15΄)
Πρεμιέρα ΥΕΝΕΔ Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 1971
Παραγωγή ΕΚΛΟΓΗ
Σενάριο Κώστας Πρετεντέρης
Σκηνοθεσία Πέτρος Λεωκράτης
Ηθοποιοί Κατερίνα Γιουλάκη, Ορφέας Ζάχος, Σωτήρης Τζεβελέκος, Μανώλης Δεστούνης.
Οι εύθυμες περιπέτειες και απόψεις μιας φλύαρης και επιπόλαιας γυναίκας…
Εξαιρετικά δημοφιλής κωμική σειρά, με τη μορφή τηλεοπτικού ευθυμογραφήματος, που ανέδειξε ως τηλεοπτική σταρ πρώτου μεγέθους την Κατερίνα Γιουλάκη.
ΑΠΟ ΤΟΝ «ΟΔΗΓΟ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΣΕΙΡΩΝ 1967-1998»

''ΚΕΚΛΕΙΣΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΘΥΡΩΝ'': ΠΑΛΙΟ ΣΙΡΙΑΛ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ

Κεκλεισμένων των θυρών

Δικαστικό σίριαλ(100 επεισόδια Χ 45΄)
Πρεμιέρα ΕΙΡΤ Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 1972
Παραγωγή ΕΨΙΛΟΝ
Σενάριο Σωτήρης Πατατζής(64), Θάνος Σάντας(36)
Σκηνοθεσία Κώστας Λυχναράς(64), Θάνος Σάντας(36)
Ηθοποιοί Αλέλα Κατσέλη, Βασίλης Ανδρονίδης, Μαρία Αλκαίου, Θανάσης Μυλωνάς, Χαριτίνη Καρόλου, Μάκης Ρευματάς, Αναστασία Πανταζοπούλου, Λυκούργος Καλλέργης, Νικήτας Τσακίρογλου, Κάκια Παναγιώτου, Μίμης Φωτόπουλος, Δήμος Σταρένιος.
Δικαστικό σίριαλ, που ξετυλίγεται σ΄ ένα εργοστάσιο κατασκευής πυρηνικών αντιδραστήρων και μηχανημάτων υψηλής ακτινοβολίας και ξεκινά από την προσπάθεια κάποιων «αρμοδίων», να αποκρύψουν ένα επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία περιστατικό.
ΑΠΟ ΤΟΝ «ΟΔΗΓΟ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΣΕΙΡΩΝ 1967-1998»
Η ΠΡΩΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ GREEK RETROMANIAX

''ΚΑΤΟΧΗ'': ΠΑΛΙΟ ΣΙΡΙΑΛ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ

Κατοχή
Κατοχική περιπέτεια(21 επεισόδια Χ 30΄)
Πρεμιέρα ΥΕΝΕΔ Κυριακή 7 Οκτωβρίου 1973
Παραγωγή Πισσάνος
Φωτογραφία Τάσος Αλεξάκης
Μουσική Μάνος Χατζηδάκις
Σενάριο Χάρης Πετρόπουλος’Σκηνοθεσία Στέλιος Παυλίδης(11), Γιώργος Σκαλενάκης(10)
Ηθοποιοί Κουρτ Γιούργκενς(Διοικητής), Μαρία Σελ, Κλάους Κίνσκι(λοχαγός), Γιώργος Φούντας(Γιώργος), Όλγα Πολίτου, Δήμος Σταρένιος, Γιώργος Αρμόδωρος, Δημήτρης Μπισλάνης.
Μια ιστορία οργάνωσης ενός σαμποτάζ σε βάρος των Γερμανών, στη κατεχόμενη Κρήτη.
ΑΠΟ ΤΟΝ «ΟΔΗΓΟ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΣΕΙΡΩΝ 1967-1998»

''ΚΑΤΑΔΙΩΞΗ'': ΠΑΛΙΑ ΣΕΙΡΑ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ

Καταδίωξη
Κοινωνική σειρά(45 επεισόδια Χ 45΄)
Πρεμιέρα ΥΕΝΕΔ 27 Μαΐου 1977
Παραγωγή SET
Σενάριο Λεία Βιτάλη
Σκηνοθεσία Μιχάλης Παπανικολάου(36), Γιώργος Πετρίδης(9)
Ηθοποιοί Χρήστος Νομικός(Υπαστυνόμος Γρυμάνης 1977), Τάκης Εμμανουήλ(Γρυμάνης 1977-78), Αλέκα Λαμπρινού(γραμματέας), Βίκυ Βανίτα(Βίκυ), Γιώργος Καλαντζής(Γιώργος), Χρήστος Πάρλας, Μαρία Σόκαλη, Μπέτυ Αρβανίτη, Μάκης Ρευματάς, Χρήστος Δοξαράς, Τρύφων Καρατζάς.
Αυτοτελείς αστυνομικές περιπέτειες, παρμένες από το βιβλίο συμβάντων ενός αστυνομικού τμήματος, με κεντρικό χαρακτήρα τον υπαστυνόμο Γρυμάνη.
ΑΠΟ ΤΟΝ «ΟΔΗΓΟ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΣΕΙΡΩΝ 1967-1998»

''ΚΑΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ'': ΠΑΛΙΑ ΣΕΙΡΑ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ

Κάπου υπάρχει η αγάπη μου
Κοινωνική σειρά (50 επεισόδια Χ 30΄)
Πρεμιέρα ΥΕΝΕΔ Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 1972
Παραγωγή ΔΥΑΣ
Σενάριο Νίκος Καμπάνης
Σκηνοθεσία Κώστας Καραγιάννης
Ηθοποιοί Αιμιλία Υψηλάντη, Πάνος Τουλιάτος, Μαρία Σόκαλη, Μαρία Μαρτίκα, Άγγελος Ρούσσος, Μαίρη Κυβέλου.
ΑΠΟ ΤΟΝ «ΟΔΗΓΟ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΣΕΙΡΩΝ 1967-1998»

''ΚΑΝΤΙΤ ΚΑΜΕΡΑ''

Κάντιτ Κάμερα
Κωμικό σόου (40 επεισόδια Χ 25΄)
Πρεμιέρα ΥΕΝΕΔ Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 1972
Πραγραμματισμός Κάθε Σάββατο 19.15
Φινάλε Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 1973
Παραγωγή Νίκος Μαστοράκης
Σενάριο-σκηνοθεσία Νίκος Μαστοράκης
Παρουσίαση Ντάνος Λυγίζος, Μπέτυ Λιβανού
Αντιδράσεις απλών ανθρώπων «όταν είναι σίγουροι πως δεν τους βλέπει κανείς», σε μικρές σκηνοθετημένες φάρσες στους δρόμους της Αθήνας, με πρωταγωνιστές, περαστικούς.
ΑΠΟ ΤΟΝ «ΟΔΗΓΟ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΣΕΙΡΩΝ 1967-1998»

''ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ'': ΠΑΛΙΑ ΣΕΙΡΑ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ

Καινούργιος κόσμος
Κοινωνική σειρά (23 επεισόδια Χ 30΄)
Πρεμιέρα ΥΕΝΕΔ Κυριακή 25 Νοεμβρίου 1973
Παραγωγή Τ. Μακαρατζής
Σενάριο Αμαλία Ιωσήφ
Σκηνοθεσία Βασίλης Βλαχοδημητρόπουλος
Ηθοποιοί Κώστας Παλιός, Τζένη Μαρίνου, Βασίλης Μαυρομάτης.

ΑΠΟ ΤΟΝ «ΟΔΗΓΟ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΣΕΙΡΩΝ 1967-1998»

''ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΧΩΡΙΣ ΔΑΚΡΥΑ'': ΠΑΛΙΑ ΣΕΙΡΑ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ

Ιστορίες χωρίς δάκρυα
Κοινωνική σειρά (18 επεισόδια Χ 30΄)
Πρεμιέρα ΕΡΤ Σάββατο 15 Οκτωβρίου 1977
Παραγωγή Ντένις Πετρόπουλος
Σενάριο Λάκης Μιχαηλίδης
Σκηνοθεσία Αντώνης Αντωνίου
Ηθοποιοί Γιάννης Γκιωνάκης, Παντελής Ζερβός, Γιάννης Μαλούχος, Θάλεια Παπάζογλου, Μάκης Δεμίρης, Νίκος Παπαναστασίου, Βασίλης Τσιβιλίκας.
Αυτοτελείς ιστορίες οι οποίες προσεγγίζουν σοβαρά κοινωνικά θέματα, με εύθυμο τρόπο.
ΑΠΟ ΤΟΝ «ΟΔΗΓΟ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΣΕΙΡΩΝ 1967-1998»

''ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ'': ΠΑΛΙΑ ΣΕΙΡΑ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ


Ιστορίες της νύχτας
Σατιρική σειρά (25 επεισόδια Χ 15΄)
Πρεμιέρα ΕΙΡΤ Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 1972
Παραγωγή ΑΣΤΗΡ T.V.
Σενάριο Λάκης Μιχαηλίδης
Σκηνοθεσία Δημήτρης Νικολαίδης
Ηθοποιοί Γιάννης Γκιωνάκης, Σούλη Σαμπάχ, Γιώργος Γαβριηλίδης, Μίνα Χριστοφορίδου, Βάσια Τριφύλλη, Ανδρέας Τσάκωνας.
Καθημερινές αυτοτελείς ιστορίες βγαλμένες από τη χιουμοριστική πλευρά της νυχτερινής αθηναϊκής ζωής, οι οποίες μεταφέρουν τον τηλεθεατή σ΄ ένα σνακ μπαρ, ο ιδιόρρυθμος ιδιοκτήτης του οποίου, συγκρούεται σατιρικά με διάφορους τύπους και χαρακτήρες της νύχτας.
ΑΠΟ ΤΟΝ «ΟΔΗΓΟ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΣΕΙΡΩΝ 1967-1998»

''ΙΣΙΔΩΡΑ'': ΠΑΛΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΙΡΙΑΛ

Ισιδώρα
Κατασκοπευτικό σίριαλ (20 επεισόδια Χ 30΄)
Πρεμιέρα ΕΙΡΤ Κυριακή 11 Νοεμβρίου 1973
Παραγωγή ΤΙΤΑΝ
Φωτογραφία Στέλιος Ραμάκης
Σενάριο Λάζαρος Μοντανάρης
Σκηνοθεσία Ντίμης Δαδήρας
Ηθοποιοί Μιράντα Κουνελάκη(Ισιδώρα), Γιάννης Κατράνης, Νικήτας Τσακίρογλου, Γιώργος Μούτσιος, Άρτεμις Τσάρμη, Κώστας Σαντοριναίος.
Το ελληνικό στρατηγείο της Αιγύπτου στα χρόνια του Β΄ παγκοσμίου πολέμου, αναθέτει σ΄ έναν αξιωματικό να επιστρέψει στη κατεχόμενη Ελλάδα και να εκτελέσει ένα διαβόητο Γερμανό στρατηγό. Στη διάρκεια του ταξιδιού, ο αξιωματικός γνωρίζεται κι ερωτεύεται την Ισιδώρα, μια όμορφη μοιραία γυναίκα, αγνοώντας πως είναι η (ελληνικής καταγωγής) σύζυγος του Γερμανού στρατηγού. Μετά τον τορπιλισμό του πλοίου που τον μετέφερε στην Ελλάδα και πολλές άλλες περιπέτειες, ολοκληρώνει την αποστολή του και αποκαλύπτει τη προδοσία της Ισιδώρας.
ΑΠΟ ΤΟΝ «ΟΔΗΓΟ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΣΕΙΡΩΝ 1967-1998»

''ΙΟΥΛΙΟΣ ΚΑΙ ΙΟΥΛΙΕΤΑ'': ΠΑΛΙΑ ΣΕΙΡΑ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ

Ιούλιος και Ιουλιέτα
Κοινωνική σειρά (8 επεισόδια Χ 30΄)
Πρεμιέρα ΕΡΤ Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 1980
Παραγωγή Ντένις Πετρόπουλος
Σενάριο Κώστας Παπαπέτρος
Σκηνοθεσία Γιάννης Δαλιανίδης
Ηθοποιοί Πάνος Μιχαλόπουλος(Ιούλιος), Γωγώ Ατζολετάκη(Ιουλιέτα), Γεωργία Ζώη, Νάσος Κεδράκας, Νίκος Σκιαδάς, Νίκος Χύτας, Μίτση Κωνσταντάρα.
Η Ιουλιέτα είναι ένα νέο κι όμορφο κορίτσι που φιλοδοξεί να κάνει καριέρα φωτομοντέλου και ο Ιούλιος ένας απόφοιτος της φιλολογίας και κληρονομούν εξ ημισείας ένα σπίτι στη Πλάκα. Αν και είναι διαφορετικοί χαρακτήρες και εκπροσωπούν δυο αντίθετους κόσμους, αναγκάζονται να συγκατοικήσουν.Την αρχική περίοδο ψυχρού πολέμου όπου ο καθένας προσπαθούσε να κάνει μαρτυρική τη ζωή του άλλου, με την ελπίδα πως θα τον αποθαρρύνει και θα τον διώξει από το σπίτι, διαδέχθηκε η συμπάθεια και τελικά, ο έρως.
ΑΠΟ ΤΟΝ «ΟΔΗΓΟ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΣΕΙΡΩΝ 1967-1998»

''Ο ΘΩΜΑΣ ΚΑΙ Ο ΧΑΤΖΗΘΩΜΑΣ'': ΠΑΛΙΑ ΣΕΙΡΑ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ

Ο Θωμάς και ο Χατζηθωμάς
Σατιρική σειρά (25 επεισόδια Χ 15΄)
Πρεμιέρα ΕΙΡΤ 15 Ιουνίου 1973
Παραγωγή T.V.-R.C.
Σενάριο Περικλής Κουκουβίνος
Σκηνοθεσία Φώτης Λαζαρίδης
Ηθοποιοί Ντίνος Ηλιόπουλος, Διονύσης Παπαγιανόπουλος, Ανδρέας Μπάρκουλης, Ματίνα Καρρά.
Εύθυμα καθημερινά στιγμιότυπα από τη ζωή δυο ανταγωνιστικών οικογενειών.
ΑΠΟ ΤΟΝ «ΟΔΗΓΟ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΣΕΙΡΩΝ 1967-1998»