Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2008

''Η ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ'': ΠΑΛΙΑ ΣΕΙΡΑ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ






''Η γειτονιά μας''
Κοινωνική σειρά 550 ημίωρων επεισοδίωνΠρεμιέρα: Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 1972 (ΥΕΝΕΔ)Φινάλε: Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 1977
Ιστορίες απλών ανθρώπων σε σε μια αθηναϊκή συνοικία όπου δεσπόζει το αρχοντικό σπίτι των Δελακοβία,ενώ τριγύρω στη μικρή πλατεία υπάρχουν διάφορα μαγαζιά μεταξύ των οποίων κυρίαρχη θέση έχουν το ψιλικατζίδικο του Φανούρη και το καφενείο του Μάκη.
Κοινωνική ηθογραφία με νατουραλιστικό ύφος που αποτέλεσε πρώτυπο μίμησης για το στήσιμο πολλών άλλων σειρών. Είναι η δημοφιλέστερη ίσως σειρά της ελληνικής τηλεόρασης. Ανάμεσα στους πολλούς τύπους και χαρακτήρες ξεχωριστή επιτυχία σημείωσαν: ο καφετζής Μάκης που αποτελούσε τον κεντρικό χαρακτήρα και συνδετικό κρίκο των παράλληλων ιστοριών και η κομμώτρια γυναίκα του Σάσα. Η χαζούλα Ρέα και ο αγαπημένος της Ιωνάθαν "ψώνιο" με το τραγούδι, που ελπίζει πως μια μέρα θα γίνει μεγάλη βεντέτα. Και τέλος ο ψιλικατζής Φανούρης και η αρχόντισσα Δελακοβία με τον καπετάνιο γιό της που ήταν ιδιοκτήτρια των ακινήτων της γειτονιάς. Το Δεκέμβριο του 1975 έγινε ένα γερό λίφτινγκ στη σειρά με την αποχώρηση πολλών παλιών τύπων και τη προσθήκη νέων, δημοφιλέστεροι των οποίων απεδείχθησαν ο Κούλης και ο Αντωνάκης. Στο τελευταίο επεισόδιο της σειράς, το κεντρικό σπίτι που στεγαζόταν το καφενείο δόθηκε αντιπαροχή, ο Μάκης μετακόμισε σε άλλη γειτονιά, ο Νάσος γίνεται τραγουδιστής και όλα τελειώνουν μ΄ένα γλέντι στο κέντρο που τραγουδά, όπου συγκεντρώνονται όλοι οι ήρωες της σειράς.
Σενάριο: Κώστας ΠρετεντέρηςΣκηνοθεσία : Πέτρος ΛεωκράτηςΠαραγωγή : ΑΣΤΗΡ TV
Ηθοποιοί: Μάκης Δεμίρης(Μάκης), Σάσα Καστούρα(Σάσα), Μαρία Φωκά(Δελακοβία), Μαίρη Χαλκιά(Ρέα), Κώστας Καφάσης(Ιωναθαν), Μπάμπης Ανθόποθλος(Φανούρης), Γιάννης Αργύρης(Καπετάνιος), Ανδρέας Φιλιππίδης(Κασσανδρής), Νίκος Μπακογιάννης(Κούλης 1975-77), Βασίλης Μαλούχος(Αργύρης 1975-77), Γιάννης Βογιατζής(Αντωνάκης Σκερδεμπές 1975-77), Μαίρη Μεταξά(Θεοδώρα 1975-77), Γιώργος Ζαχαριάδης(Νάσος 1977-77), Γιώργος Βουτσίνος(Φαίδων 1975-77), Τζένη Ζαχαροπούλου(Γεωργία 1975-77), Νέλλη Γκίνη(τραγουδίστρια), Βάσος Αδριανός, Νίκος Απέργης, Δημήτρης Μπισλάνης, Δήμητρα Ζέζα, Άννα Κυριακού, Χρήστος Ζορμπάς, Σούλη Σαμπάχ, Τόνια Καζιάνη, Τίμος Περλέγκας, Νόρα Βαλσάμη.
ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΣΕΙΡΩΝ 1967-1998 VIDEO ΑΠΟ tsalk

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΗΝ ΣΕΙΡΑ "Η ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ" ΕΠΑΙΖΕ ΚΑΙ Ο ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΗΜΕΡΑ 26/06/2009 ΣΤΗΝ ΘΗΒΑ.ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΡΟΛΟ ΑΛΛΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ.
ΑΝΤΙΟ ΑΝΔΡΕΑ...........