Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2008

''ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ'': ΠΑΛΙΑ ΣΕΙΡΑ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ


Οι έμποροι των εθνών
Ιστορική περιπέτεια (37 επεισόδια Χ 45΄)

Πρεμιέρα ΕΙΡΤ Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 1973
Παραγωγή Δημήτρης Ποντίκας
Φωτογραφία Περικλής Κόκκινος
Μουσική Σταύρος Ξαρχάκος'Σενάριο Γιώργος Μπαλλής, Κώστας Δαρλάσης
Σκηνοθεσία Κώστας Φέρρης
Ηθοποιοί Νίκος Τζόγιας(Ιωάννης Μούχρας), Κατερίνα Αποστόλου(Αυγούστα), Ανδρέας Μπάρκουλης(Μάρκος Σανούτος 1973), Γιώργος Μπέλλος(Μάρκος Σανούτος 1974), Θόδωρος Μορίδης(Μέγας Δόγης), Αντώνης Αντωνίου(Μιρχάν), Μαρία Αλκαίου(καλόγρια), Στάθης Ψάλτης(γελωτοποιός), Ελένη Χαλκούση(παραμάνα), Σταύρος Αβδούλος0, Νίκος Λυκομήτρος.
....Ο Ιωάννης Μούχρας, άρχοντας της Νάξου προς τα τέλη του 12ου αιώνα και παντρεμένος με την πανέμορφη Αυγούστα, έχει την υποχρέωση να πολεμά τους Γενοβέζους και τους πειρατές, κρατώντας το νησί κάτω από την εξουσία της Βενετίας. Σε μια ναυμαχία απελευθερώνει τον αιχμάλωτο από τους πειρατές τον βενετό ναύαρχο, Μάρκο Σανούτο και τον φιλοξενεί στον πύργο του. Ο Σανούτος όμως καταχράται τη φιλοξενία του και απάγει την όμορφη Αυγούστα, οδηγώντας την, στα παλάτια του στη Βενετία. Εκείνη τον ερωτεύεται, αλλά η ζωή κοντά του, είναι μαρτυρική. Τελικά τον εγκαταλείπει και κλείνεται σε μοναστήρι στη Πάτμο. Ο Μούχρας έρχεται μεταμφιεσμένος στη Βενετία και δολοφονεί τον Σανούτο. Αναζητά την Αυγούστα στο μοναστήρι, αλλά φτάνει αργά και πληροφορείται το θάνατάτης...
Το πρώτο σίριαλ της ελληνικής τηλεόρασης που διασκευάζει λογοτεχνικό έργο. Στο τραγούδι των τίτλων, ακούγεται η φωνή του Νίκου Ξυλούρη.
ΑΠΟ ΤΟΝ ''ΟΔΗΓΟ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΣΕΙΡΩΝ 1967-1998'' VIDEO ΑΠΟ zeena61

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ τη βλέπαμε και μας άρεσε (και) αυτή η σειρά. Πωω πω πω…

Ανώνυμος είπε...

«Ο Μούχρας έρχεται μεταμφιεσμένος στη Βενετία και δολοφονεί τον Σανούτο....»
Σύμφωνα με το βιβλίο, δεν ισχύει κάτι τέτοιο, εκτός κι αν εννοείτε πως έτσι είναι η πλοκή της τηλ/κής σειράς.

bassil είπε...

Το σανουτο δολοφόνησε ο υπηρέτης του, μιρχαν και όχι ο μουχρας