Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2008

''LITTLE HOUSE ON THE PRAIRIE'' - ''ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ''


Το μικρό σπίτι στο λιβάδι
Η ζωή και οι περιπέτειες της οικογένειας Ingalls τον 19ο αιώνα στην Αμερικανική δύση. Προβλήθηκε από την ΕΡΤ τη δεκαετία του ΄70 σημειώνοντας τεράστια επιτυχία και έχει κερδίσει 3 χρυσές σφαίρες και δεκάδες άλλα βραδεία.
Βασίστηκε στα βιβλία της σειράς "Mικρό σπίτι στο λιβάδι" που περιγράφουν τη ζωή της Λόρας Ίνγκαλς Oυάιλντερ. H Λόρα γεννήθηκε το 1867, μέσα σε μια μικρή καλύβα, κοντά στο Mεγάλο Δάσος του Oυισκόν-σιν. Kατόπιν, χρόνο με το χρόνο, μέσα σε σκεπαστή άμαξα, ταξίδεψε με την οικογένειά της στο Kάνσας, στη Mινεζότα και, τέλος, στην περιοχή της Nτακότα, όπου συνάντησε και παντρεύτηκε τον Aλμάντζο Oυάιλντερ. Tα χρόνια εκείνα, οι στερήσεις ήταν πολλές κι η δουλειά σκληρή. Oι σοδειές καταστρέφονταν από καταιγίδες και ακρίδες. Ωστόσο, υπήρχαν κι οι ευτυχισμένες στιγμές της χαράς και της αγάπης· βόλτες και μικρά ταξιδάκια με το έλκηθρο, κοινωνικές επαφές και διάφορες μικρογιορτές. Mέσα από τους τίτλους της σειράς, η οικογένεια Ίνγκαλς παρουσιάζεται μπροστά μας ολοζώντανη, προσφέροντας το καλύτερο πνεύμα της εποχής των Aμερικανών πιονιέρων.
Ηθοποιοί: Melissa Gilbert, Michael Landon, Karen Grassle, Sidney Greenbush, Lindsay Greenbush, Melissa Sue Anderson, Scottie MacGregor, Richard Bull, Jonathan Gilbert, Kevin Hagen, Alison ArngrimΣενάριο: Laura Ingalls WilderΣκηνοθεσία: Michael Landon, William F.
Claxton

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Το έβλεπα. Αλλά προτιμούσα τους Waltons και τον John Boy...